«Χτύπησαν» ξανά οι οπαδοί της Έβερτον: Σήκωσαν κάρτες κατά της Premier League

Οπαδοί Έβερτον

i

©Intime

«Χτύπησαν» ξανά οι οπαδοί της Έβερτον: Σήκωσαν κάρτες κατά της Premier League

Κώστας Τσιακλής 10:27 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 08.12.2023

Οι οπαδοί της Έβερτον έδειξαν ξανά την αγανάκτηση τους προς την Premier League για την αφαίρεση των δέκα βαθμών που επιβλήθηκε στον σύλλογο.

Όπως είναι πιθανότατα γνωστό, πριν από μερικές εβδομάδες η Έβερτον τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play. Συγκεκριμένα η Έβερτον έχει υποστεί ζημίες ύψους 371 εκατομμυρίων λιρών εντός τριετίας, παραβιάζοντας σοβαρά τους κανονισμούς της Premier League που επιτρέπουν μόνο μια ελάχιστη ζημία τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Αυτή η τιμωρία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τον σύλλογο, τους οπαδούς της ομάδας αλλά και τους υπόλοιπους φιλάθλους που ζητούν την άμεση τιμωρία των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Η τελευταία μάλιστα αντιμετωπίζει κατηγορίες για πάνω από 100 οικονομικά αδικήματα. 

Στο ματς με τη Νιούκαστλ οι οπαδοί των «toffees» έδειξαν ξανά την οργή τους με την Premier League και στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης σήκωσαν πράσινα καρτελάκια όπου έγραφαν «Προστατεύοντας τους λίγους, όχι τους πολλούς». Υπενθυμίζουμε ότι οι φίλοι των «Toffees» είχαν σηκώσει παρόμοιες κάρτες και στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο ήταν και το πρώτο μετά την τιμωρία του συλλόγου. 

Τότε οι καρτέλες που έκαναν την εμφάνιση τους ανέγραφαν μεταξύ άλλων: «Διεφθαρμένη Premier League», «Όπου υπάρχει δύναμη, πλούτος και χρήμα υπάρχει και διαφθορά» και «Premier League σου ερχόμαστε».

Για την ιστορία η Έβερτον ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Νιούκαστλ, την οποία και συνέτριψε με 3-0. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Σον Ντάις (την προηγούμενη αγωνιστική νίκη εκτός έδρας τη Νότιγχαμ Φόρεστ με 0-1) που κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Υπενθυμίζουμε ότι η αφαίρεση των δέκα βαθμών είχε φέρει την Έβερτον στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.