«Πάτησε» τη Νιούκαστλ και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού η Έβερτον
i

©printscreen

«Πάτησε» τη Νιούκαστλ και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού η Έβερτον

Κώστας Τσιακλής 23:37 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 07.12.2023

Η Έβερτον ήταν επιβλητική κόντρα στη Νιούκαστλ και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο που την έβγαλε έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η δράση στην 15η αγωνιστική της Premier League συνεχίστηκε με την αναμέτρηση της Έβερτον με τη Νιούκαστλ στο «Γκούντισον Παρκ». Οι «toffees» πήραν μια μεγάλη νίκη αφού επικράτησαν με 3-0 και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τη Νιούκαστλ στο 14'. Ο Κίεραν Τρίπιερ εκτέλεσε το φάουλ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζόρνταν Πίκφορντ που απέκρουσε την μπάλα. Η ομάδα του Έντι Χάου απείλησε ξανά τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Πίκφορντ είχε και πάλι απάντηση στο πλασέ του Μιγκέλ Αλμιρόν μέσα από την περιοχή.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Έβερτον να γίνει επικίνδυνη. Ο Ντομινίκ Κάλβερτ Λούιν είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει στο 19ο και στο 20' όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Μάρτιν Ντουμπράβκα απέκρουσε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια ευκαιρία στο 31' με το σουτ του ΜακΝίλ που κατέληξε άουτ.

Η Νιούκαστλ απάντησε στις ευκαιρίες της Έβερτον με την άστοχη κεφαλιά του Αλεξάντερ Ίσακ στο 37'. Τρία λεπτά αργότερα ο Κάλβερτ Λούιν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα αφού αστόχησε μπροστά σε κενή εστία. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 50' όμως η κεφαλιά του σταμάτησε αυτή τη φορά πάνω σε αντίπαλο αμυντικό. 

Ο Άγγλος επιθετικός συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων όμως και πάλι η κεφαλιά του ήταν άστοχη στο 63'. Η Έβερτον ευτύχησε να προηγηθεί στο 79' μετά από την ωραία ενέργεια και το σουτ του ΜακΝίλ. Τρία λεπτά αργότερα η Νιούκαστλ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως η κοντινή κεφαλιά του Αλμιρόν έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η Έβερτον «κλείδωσε» τη νίκη της στο 86' όταν σημείωσε το 2-0. Οι «toffees» εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Τρίπιερ και ο Ντουκουρέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από την περιοχή. Η ομάδα του Σον Ντάις έμελλε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 90+6' με τον Μπέτο που πέρασε ως αλλαγή.

Το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Έβερτον βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ανεβαίνοντας στους δέκα βαθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές εβδομάδες η Έβερτον είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση δέκα βαθμών από την Premier League. Από την άλλη η Νιούκαστλ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό την πρώτη τετράδα και έτσι παρέμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ