Το απόλυτο masterclass από τον Ντε Μπρόινε: Επέστρεψε με γκολ κι ασίστ μετά από τέσσερις μήνες απουσίας (vids)

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Το απόλυτο masterclass από τον Ντε Μπρόινε: Επέστρεψε με γκολ κι ασίστ μετά από τέσσερις μήνες απουσίας (vids)

Κώστας Τόπας 10:30 - 14.01.2024

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν είχε παίξει από την πρώτη αγωνιστική, ήρθε από τον πάγκο και κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά και να μοιράσει ασίστ.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ένας ανεπανάληπτος παίκτης. Για όσους είχαν αμφιβολίες, ο Βέλγος μέσος, απουσία τεσσάρων μηνών μετά τον τραυματισμό την πρώτη μέρα της Premier League, επέστρεψε στην αγγλική κορυφαία κατηγορία για να βγάλει τη Μάντσεστερ Σίτι από το τέλμα, όπως έχει κάνει σε αμέτρητες περιπτώσεις, κόντρα στη Νιούκαστλ.

Ήταν το 69ο λεπτό όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να βάλει τον «KDB» στο γήπεδο και η κατάσταση άλλαξε εντελώς. Χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να ισοφαρίσει ο Ντε Μπρόινε με ένα ακριβές και σφιχτό σουτ έξω από την περιοχή, ένα από τα πράγματα που έκανε σε όλη του τη ζωή, σε μια μονομαχία που άρχισε να κυριαρχεί από την αρχή μέχρι το τέλος με την μπάλα στα πόδια του.

Η τρομερή εμφάνισή δεν σταμάτησε εκεί. Ο Ντε Μπρόινε έδειξε ότι είναι πραγματικά ο πιο σημαντικός παίκτης της Σίτι στις καθυστερήσεις. Τότε, έβγαλε το ραβδί του και με μία μαγική πάσα, έβγαλε την ασίστ για τον Μπομπ, ο οποίος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και υπέγραψε την ανατρππή των Πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο, με την επιστροφή του Βέλγου, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι και πάλι μια ασταμάτητη μηχανή.

Μετά από αυτή την ασίστ, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της περασμένης σεζόν, παρότι έκανε 4 συμμετοχές αυτή τη σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος μετράει 31, με τον Σαλάχ να ακολουθεί έχοντας 24 ασίστ.