Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε και η Μάντσεστερ Σίτι με τρομερή ανατροπή κόντρα στη Νιούκαστλ έστειλε μήνυμα τίτλου
i

©GettyImages

Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε και η Μάντσεστερ Σίτι με τρομερή ανατροπή κόντρα στη Νιούκαστλ έστειλε μήνυμα τίτλου

Sportal newsroom 22:09 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:15 - 13.01.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από την έδρα της Νιούκαστλ με 3-2.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε μόλις στο 8’ τον βασικό της γκολκίπερ, Έντσερσον, με τραυματισμό, βρέθηκε να χάνει με 2-1 από τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αν και προηγήθηκε με το υπέροχο τακουνάκι του Μπερνάντο Σίλβα, ωστόσο, ο άσος στο μανίκι του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο Βέλγος διεθνής μεσοεπιθετικός στην επιστροφή του σε αγώνα της Premier League, ενώ είχε παίξει και στο Κύπελλο με τη Χάντερφιλντ, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, οδήγησε τους «πολίτες» με γκολ κι ασίστ στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 3-2. Ένα αποτέλεσμα που τους έφερε στην 2η θέση και με ματς λιγότερο!

Για δέκατο ματς η Σίτι έμεινε αήττητη απέναντι στους «ανθρακωρύχους» (8-2-0), ωστόσο, στο αποψινό ματς τη διαφορά έκανε ο Ντε Μπρόινε. Την ώρα που η Νιούκαστλ είχε το προβάδισμα με 2-1, με τα πολύ όμορφα γκολ των Ίσακ και Γκόρντον μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος, ο Βέλγος διεθνής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 69’ και πέντε λεπτά αργότερα έφερε το ματς στο 2-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν... ισοπαλία, στο 91’ με εξαιρετική μακρινή μπαλιά ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον νεαρό Νορβηγό επιθετικό, Μπομπ (η τρίτη αλλαγή του Γκουαρδιόλα στο 82’), ο οποίος με άψογο στυλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να χαρίσει στους πρωταθλητές την τεράστια, όπως εξελίχθηκε το ματς, νίκη.

Ήταν η έκτη συνεχόμενη για τη Σίτι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έστω κι αν αγωνίστηκαν χωρίς το μεγάλο τους όπλο, τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος είναι τραυματίας.