Γκουαρδιόλα για Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Είναι πολύ λυπηρό - Η ελπίδα είναι το τελευταίο πράγμα που χάνουμε»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Γκουαρδιόλα για Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Είναι πολύ λυπηρό - Η ελπίδα είναι το τελευταίο πράγμα που χάνουμε»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:03 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:04 - 12.01.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έστειλε το δικό του μήνυμα στον Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον προέβη σε μία σημαντική αποκάλυψη. Συγκεκριμένα ο 75χρονος προπονητής ανακοίνωσε σε ραδιοφωνικό Μέσο της Σουηδίας ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και πως έχει έναν χρόνο ζωής στην καλύτερη περίπτωση. 

Με αφορμή αυτήν τη σοκαριστική αποκάλυψη, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Νιούκαστλ, ο πολύπειρος τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Είναι πολύ λυπηρό, είναι κύριος, ήταν ο προπονητής της εθνικής ομάδας εδώ στην Αγγλία και είχε το θάρρος να εξηγήσει την κατάσταση. Φυσικά θα είναι με τους αγαπημένους του και η ελπίδα είναι το τελευταίο πράγμα που χάνουμε. Ελπίζω να μπορεί να αγωνιστεί και ότι ίσως οι γιατροί βρουν έναν τρόπο να τον βοηθήσουν. Έχει όλη μας την υποστήριξη από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ό,τι μπορούμε, θα το κάνουμε».

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι ιάσιμη. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ. Ίσως στην καλύτερη ένα χρόνο, στη χειρότερη λιγότερο. Ή στην καλύτερη περίπτωση υποθέτω ακόμα περισσότερο. Δεν πιστεύω ότι οι θεράποντες ιατροί είναι σίγουροι, δεν μπορούν να ορίσουν μια μέρα σε αυτό», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Σε μια λαμπρή προπονητική καριέρα ο Σβεν Γκόραν Έρικσον ήταν επικεφαλής των Γκέτεμποργκ, Μπενφίκα, Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ. Επίσης διετέλεσε προπονητής του Μεξικού, της Ακτής Ελεφαντοστού και των Φιλιππίνων.