Η κριτική του Γκουαρδιόλα για το VAR: «Καταλαβαίνω πόσο στενοχωρημένη είναι η Λίβερπουλ - Και το Όσκαρ πάει...» (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Η κριτική του Γκουαρδιόλα για το VAR: «Καταλαβαίνω πόσο στενοχωρημένη είναι η Λίβερπουλ - Και το Όσκαρ πάει...» (vid)

Κώστας Τόπας 11:53 - 04.10.2023

Την άποψή του για τη σημασία που αποκτά το VAR τον τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε θέση στο θέμα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της αγγλικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας, εκφράζοντας την άποψη ότι οι αξιωματούχοι διαιτητές πρέπει να αφήσουν τον βασικότερο ρόλο στους πρωταγωνιστές των αγώνων, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

«Θα πρέπει να βρουν ένα σύστημα όπου οι βασικοί ρόλοι είναι οι παίκτες και το ίδιο το παιχνίδι. Σε όλες τις χώρες, όχι μόνο εδώ, οι διαιτητές και το VAR είναι οι πρωταγωνιστές. Και το όσκαρ πάει...». Το αίτημα του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι για τη διαιτησία και το VAR είναι ξεκάθαρο: «Σε ορισμένα παιχνίδια, οι διαιτητές να είστε πιο ταπεινοί και να αφήσετε τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει και θα είναι καλύτεροι. Οι διαιτητές θα είναι καλύτεροι».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο VAR αλλάζει τη δουλειά του διαιτητή. Τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν αυτοί, τώρα είναι δουλειά του VAR, των σημαντικών... Αν κάνουν λάθος με το VAR, έχουμε πρόβλημα».

Για το τελευταίο σκάνδαλο που σχετίζεται με το VAR στην Premier League και ήταν «θύμα» η Λίβερπουλ καθώς της ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Λουίς Ντίαζ εναντίον της Τότεναμ, ο Πεπ τόνισε: «Καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο στενοχωρημένη πρέπει να είναι η Λίβερπουλ σε αυτή την περίπτωση. Θα μπορούσε να είναι άλλος σύλλογος, αλλά τα αφεντικά των διαιτητών θα αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουμε και θα τους ακολουθήσουμε. Αυτό είναι όλο», συνέχισε ο Ισπανός.

«Όλοι ξέρουν ότι έκαναν ένα λάθος και η Λίβερπουλ υπέστη τις μεγάλες συνέπειες από αυτό. Σε αυτόν τον τύπο αγώνα είναι πολύ σημαντικό. Αλλά μην ανησυχείτε, τις συνέπειες θα υποστούν οι παίκτες και οι προπονητές, μην ανησυχείτε», κατέληξε ο Καταλανός.