Ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε τα «mind games» ενόψει του Community Shield με την Άρσεναλ (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε τα «mind games» ενόψει του Community Shield με την Άρσεναλ (vid)

Κώστας Τόπας 08:49 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 05.08.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια μυαλού με την Άρσεναλ ενόψει της αναμέτρησης της στο Community Shield.

Οι «κανονιέρηδες» έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον τίτλο της Premier League την περασμένη σεζόν, αλλά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα υποχώρησε στη βαθμολογία,, τερματίζοντας πέντε βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές Αγγλίες, Πολίτες.

Την Κυριακή (06/08) οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για άλλη μια φορά στο Community Shield καθώς αμφότερες προσπαθούν να αποκτήσουν ψυχικό πλεονέκτημα έναντι της άλλης, ενόψει της νέας σεζόν. Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα θέλει να «εκδικηθεί» την Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και να σηκώσει το πρώτο τους ασημικό κομμάτι της σεζόν.

Ωστόσο, ο Γκουαρδιόλα έχει ήδη ξεκινήσει τα «mind games», επιμένοντας ότι η ομάδα του είναι πολύ λιγότερο προετοιμασμένη για τον αγώνα από την Άρσεναλ.

«Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή», είπε ο Ισπανός στους δημοσιογράφους. «Τελειώνουμε 2 εβδομάδες αργότερα από την Άρσεναλ και ξεκινάμε δύο εβδομάδες αργότερα από την Άρσεναλ, οπότε δεν είμαστε στην καλύτερη φόρμα. Αλλά ελπίζουμε ότι η νοοτροπία μας θα μας βοηθήσει να είμαστε εκεί και να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο».

Λόγω της συμμετοχής της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League, καθυστέρησε να ξεκινήσει την προετοιμασία, σε αντίθεση με την Άρσεναλ που είχε δύο εβδομάδες επιπλέον προετοιμασία. Αν και ορισμένοι οπαδοί μπορεί να θεωρούν τα σχόλια του Γκουαρδιόλα ως παιχνίδια μυαλού, με τον 52χρονο να κατηγορείται για κάτι παρόμοιο πριν από τη σύγκρουση της Σίτι με την Άρσεναλ για την έκβαση του τίτλου τον περασμένο Απρίλιο.

Μεταξύ άλλων, ο Γκουαρδιόλα μίλησε επίσης για την «πείνα» της ομάδας του, λέγοντας για το αν οι παίκτες έχουν την επιθυμία να υπερασπιστούν αυτά που κέρδισαν την περασμένη σεζόν.

Γκουαρδιόλα: «Η Άρσεναλ ανέβηκε επίπεδο με τις μεταγραφές - Ο Ράις πήρε τη σωστή απόφαση»
PREMIER LEAGUE

19:11 - 04.08.2023

Γκουαρδιόλα: «Η Άρσεναλ ανέβηκε επίπεδο με τις μεταγραφές - Ο Ράις πήρε τη σωστή απόφαση»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ανέφερε πως η Άρσεναλ ανέβηκε επίπεδο μετά τις μεταγραφές που έκανε ενώ χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του Ντέκλναν Ράις να πάει στους «κανονιέρηδες».

«Δεν μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα από όσα κερδίσαμε. Είναι αδύνατο. Αλλά η πρόκληση είναι το πόσο "πεινασμένοι" είμαστε και αν έχουμε ακόμα την επιθυμία να υπερασπιστούμε αυτά που κερδίσαμε. Θα δούμε τους επόμενους 11 μήνες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των χαμηλότερων στιγμών - και θα έχουμε περισσότερες από ποτέ - πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε», κατέληξε ο Γκουαρδιόλα.