Γκουαρδιόλα για Μπερνάρντο Σίλβα: «Δεν θέλω παίκτες που δεν επιθυμούν να είναι στην ομάδα μου» (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Γκουαρδιόλα για Μπερνάρντο Σίλβα: «Δεν θέλω παίκτες που δεν επιθυμούν να είναι στην ομάδα μου» (vid)

Κώστας Τόπας 15:33 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 04.08.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να μιλήσει για τα μεταγραφικά της Μάντσεστερ Σίτι και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον Μπερνάρντο Σίλβα, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος παίκτης δεν επιθυμεί να είναι παίκτη των Πολιτών, τότε θα πρέπει να αποχωρήσει.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε σύντομα να εντάξει στο δυναμικό της τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα. Γι' αυτό κι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να πείσει τους Πολίτες να παραχωρήσουν τον 28χρονο Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν πρόκειται να δεχθεί να χάσει τον Πορτογάλο για λιγότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα φέρεται να του έχει καταθέσει ήδη πρόταση ανανέωσης για τα επόμενα χρόνια. Από την πλευρά του όμως ο Μπερνάρντο Σίλβα φαίνεται πως είναι θετικός στην αποχώρησή του από τους πρωταθλητής Ευρώπης, γι' αυτό και έχει δώσει σήμα στους μάνατζερ του να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Ο Πορτογάλος είναι διακαής πόθος του Τσάβι και οι καλές σχέσεις του εκπροσώπου του Ζόρζε Μέντες με τον Ζοάν Λαπόρτα μπορεί να διευκολύνουν την επίτευξη μιας συμφωνίας. Η υπόθεση, η οποία είναι πολύ περίπλοκη λόγω της οικονομικής κατάστασης που περνά η Μπάρτσα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι και όλα αναμένονται να ξεκαθαριστούν το προσεχές διάστημα. 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό του Community Shield, για την υπόθεση του Πορτογάλου, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος παίκτης δεν θέλει να αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Σίτι, η πόρτα της εξόδου είναι ανοικτή.

«Τι να πω για τον Μπερνάρντο και τον Γουόκερ;  Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς και τους θέλουμε εδώ ό,τι κι αν γίνει. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Δεν είναι σαν τον Γκιουντογάν, του οποίου έληξε το συμβόλαιό του. Έχουν συμβόλαιο και θέλει να μείνει. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε αυτούς τους δύο παίκτες και η αντικατάσταση αυτών των παικτών είναι πολύ δύσκολη», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

 «Χάσαμε δύο απίστευτους παίκτες όπως ο Γκιουντογκάν και ο Μαχρέζ, που ήταν πολύ σημαντικοί τις τελευταίες σεζόν, με γκολ, ασίστ και προσωπικότητα. Το να χάσεις τον Κάιλ και τον Μπερνάρντο θα ήταν πολύ δύσκολο και γι' αυτό θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουν», επιβεβαίωσε ο Καταλανός σχολιάζοντας στη συνέχεια το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον Μπερνάρντο Σίλβα.

«Δεν θέλω παίκτες που θέλουν να είναι εδώ. Θέλω να συνεργαστώ με παιδιά που θέλουν να μείνουν. Αλλά πρέπει να πάρουμε μια σωστή προσφορά και έως τώρα δεν έχουμε λάβει σωστή προσφορά. Αν τον θέλουν, θα μπουν σε ένα αεροπλάνο και θα μιλήσουν με τον αθλητικό μας διευθυντή», κατέληξε ο Γκουαρδιόλα.