Πώς ο Γκουαρδιόλα «βραχυκύκλωσε» την Ρεάλ και παρέδωσε ακόμη ένα masterclass τακτικής (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα & Τζον Στόουνς

i

PrtScr

Πώς ο Γκουαρδιόλα «βραχυκύκλωσε» την Ρεάλ και παρέδωσε ακόμη ένα masterclass τακτικής (vid)

Κώστας Τόπας 13:00 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 18.05.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρείχε ένα masterclass τακτικής για να βεβαιωθεί ότι η μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα απειλήσει καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, την Μάντσεστερ Σίτι.

Καμία ομάδα δεν είναι τόσο συνώνυμη με το Champions League όσο η Ρεάλ, καθώς την τελευταία δεκαετία είναι κυρίαρχη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με πέντε κατακτήσεις. Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης (17/05), η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τους Μαδριλένους και τους αντιμετώπισαν σαν να ήταν απλώς μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στην Premier League ή σαν να ήταν μια μικρή ομάδα που θα αντιμετωπίσει σε έναν προημιτελικό του Carabao Cup...

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι Πολίτες ήταν απολύτως κυρίαρχοι και οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί που δέχθηκαν μόνο δύο γκολ από τον Μπερνάρντο Σίλβα. Η Σίτι ήταν τόσο καλή που δεν χρειαζόταν καν τον Έρλινγκ Χάαλαντ για να είναι σε φόρμα. Ακόμα και αν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε κατέληξε σε διαμάχη με τον προπονητή του, η ομάδα της «γαλάζιας» όχθης του Μάντσεστερ ήταν κυρίαρχη.

Ολα αυτά την ώρα που στην αντίπερα όχθη, της Ρεάλ επικρατούσε τρικυμία στη μεσαία γραμμή. Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς, με 10 τίτλους Champions League μεταξύ τους, δεν μπόρεσαν να μπουν ποτέ στο παιχνίδι. Πώς έγινε αυτό; Χάρη στην τακτική του Γκουαρδιόλα ο οποίος αφόπλισε εντελώς τους δύο αστέρες της Ρεάλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οπως εξηγείται και στο Twitter: «Τα κλειδιά της επιτυχίας; Ο ρόλος του Στόουνς και του Ρόντρι. Στην φάση της άμυνας, ο Στόουνς ήταν άλλος σέντερ μπακ, σχηματίζοντας μια γραμμή τεσσάρων. Αλλά στην επιθετική φάση, ο Στόουνς ήταν κοντά στη θέση του Ρόντρι, λειτουργώντας ως διπλός πίβοτ. Έτσι, ο Ρόντρι ήταν ελεύθερος και μπορούσε να κινητοποιηθεί και να έχει περισσότερη ελευθερία να παίξει με την μπάλα. Ήταν ένα 3-6-1 στην επιθετική φάση, που επέτρεψε στη Σίτι να έχει πάντα υπεροχή στη μεσαία γραμμή. Ο Ρόντρι ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τις περισσότερες πάσες (113) και αυτός που κάλυψε περισσότερο το γήπεδο (12 χλμ,)».

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Σίτι ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν είναι ο λόγος για την επιτυχία των Πολιτών (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

12:18 - 18.05.2023

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Σίτι ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν είναι ο λόγος για την επιτυχία των Πολιτών (vid)

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο δεν εντυπωσιάζεται που ο κόσμος πιστεύει ότι η επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι εξαρτάται αποκλειστικά από τα χρήματα, ρίχνοντας βολές στους αντιπάλους του συλλόγου.

Στο τέλος, τίποτα από όσα προσπάθησε ο Αντσελότι δεν έφερε την ομάδα του κοντά στο γκολ, με αποτέλεσμα οι «μερένχες» να γνωρίσουν βαρύ αποκλεισμό από το Champions League.