Ο Διευθύνων σύμβουλος της Σίτι ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν είναι ο λόγος για την επιτυχία των Πολιτών (vid)

Φεράν Σοριάνο

i

PrtScr

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Σίτι ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν είναι ο λόγος για την επιτυχία των Πολιτών (vid)

Κώστας Τόπας 12:18 - 18.05.2023

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο δεν εντυπωσιάζεται που ο κόσμος πιστεύει ότι η επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι εξαρτάται αποκλειστικά από τα χρήματα, ρίχνοντας βολές στους αντιπάλους του συλλόγου.

Το βράδυ της Τετάρτης (17/05) η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την ολοκλήρωση του τρεμπλ αυτή τη σεζόν, καθώς διέλυσε με 4-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League κι έκλεισε θέση στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρώτο σκέλος του τρεμπλ χωρίς καν να παίξει εάν η Άρσεναλ χάσει από τη Νότιγχαμ Φόρεστ το Σάββατο (20/05, 19:30). Αν όχι, τότε οι Πολίτες θα στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας νικώντας την Τσέλσι την Κυριακή (21/05, 18:00) ή ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια της μετά από αυτό. Οπως και να 'χει ο τίτλος της Premier League για την Μάντσεστερ Σίτι είναι εξασφαλισμένος. 

Μετά από αυτό η ομάδα του Πεπ, θα πρέπει να επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στις 3 Ιουνίου. Πάντως, πολλοί οπαδοί από άλλους συλλόγους επεσήμαναν τα χρήματα που ξόδεψε η Σίτι για να φτάσει στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου, Φεράν Σοριάνο, αμφισβητεί την ιδέα ότι τα χρήματα δεν είναι ο μόνος λόγος που πρόκειται να κερδίσουν το τρίτο πρωτάθλημα στη σειρά και το πέμπτο σε έξι χρόνια.

Εκρηξη του Βινίσιους: Ζητούσε τα ρέστα από τον Αντσελότι για την οπισθοχώρηση της Ρεάλ (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

10:59 - 18.05.2023

Εκρηξη του Βινίσιους: Ζητούσε τα ρέστα από τον Αντσελότι για την οπισθοχώρηση της Ρεάλ (vids)

Μετά το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Βινίσιους τα έβαλε με τον προπονητή του, Κάρλο Ανσελότι, κατηγορώντας τον Ιταλό τεχνικό για τον λόγο που η ομάδα του ήταν πολύ πίσω αντί να ασκήσει πίεση στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Κοιτάξτε, πρέπει να εξετάσετε μόνο την επένδυση σε παίκτες στην Αγγλία τον τελευταίο χρόνο, τρία χρόνια, πέντε χρόνια... ποτέ δεν είμαστε ο σύλλογος που ξοδεύει τα περισσότερα σε παίκτες. Υπάρχουν πολλοί άλλοι σύλλογοι που επενδύουν περισσότερα χρήματα από εμάς, όπως οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. Το να λέμε ότι ξοδέψαμε πολλά χρήματα και κερδίσαμε εξαιτίας αυτού, απλώς δεν είναι αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Movistar+.

Ενώ άλλοι σύλλογοι έχουν ξοδέψει περισσότερα από αυτά του Γκουαρδιόλα τα τελευταία χρόνια, μόνο η Τσέλσι έχει ξοδέψει στην πραγματικότητα περισσότερα από αυτά την προηγούμενη δεκαετία. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ξοδέψει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε παίκτες, σπάζοντας μάλιστα πολλά ρεκόρ μεταγραφών, όπως το να κάνει τον Κάιλ Γουόκερ τότε τον πιο ακριβό αμυντικό και τον Τζακ Γκρίλις την πιο ακριβή βρετανική μεταγραφή, έως ότου ο Έντσο Φερνάντες υπέγραψε στην Τσέλσι.