Ο Άλβαρες ξεπέρασε τον Μέσι μετά το γκολ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Ο Άλβαρες ξεπέρασε τον Μέσι μετά το γκολ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:09 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 18.05.2023

Ο Χουλιάν Άλβαρες έγινε ο νεότερος Αργεντινός που σκοράρει στα ημιτελικά του Champions League σε ηλικία 23 ετών, τριών μηνών και 17 ημερών. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατείχε ως το βράδυ της Τετάρτης (17/5) το ρεκόρ σε ηλικία 23 ετών, 10 μηνών και τριών ημερών.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ασταμάτητη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη διέσυρε με 4-0 στο «Έτιχαντ» σφραγίζοντας παράλληλα την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Εκεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα αγωνιστεί κόντρα στην Ίντερ στις 10 Ιουνίου στην Πόλη, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο «με τα μεγάλα αυτιά», που θα είναι και το πρώτο στην ιστορία της. 

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρντο Σίλβα, οι «πολίτες» μετέτρεψαν το συνολικό σκορ σε 5-1 (μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα) και πλέον καλούνται να γράψουν ιστορία στην Τουρκία.

Το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ έβαλε και ο Χουλιάν Άλβαρες. Ο Αργεντινός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο ματς, υποδέχθηκε τρομερή πάσα του Φόντεν, βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά και με έξοχη εκτέλεση νίκησε τον Βέλγο γκολκίπερ για το τελικό 4-0!

Με αυτόν τον τρόπο ο Άλβαρες έγινε ο νεότερος Αργεντινός που σκόραρε στα ημιτελικά του Champions League σε ηλικία 23 ετών, τριών μηνών και 17 ημερών. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε το ρεκόρ σε ηλικία 23 ετών, 10 μηνών και τριών ημερών.

Ο Ντε Μπρόινε έχασε την ψυχραιμία του και τα έψαλε στον Γκουαρδιόλα: «Σκάσε, απλά σκάσε...» (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

09:48 - 18.05.2023

Ο Ντε Μπρόινε έχασε την ψυχραιμία του και τα έψαλε στον Γκουαρδιόλα: «Σκάσε, απλά σκάσε...» (vids)

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώθηκε μια μικρή φραστική σύγκρουση μεταξύ του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Στην Κωνσταντινούπολη, πριν από 18 χρόνια είχαν αναμετρηθεί πάλι Άγγλοι με Ιταλούς. Η Λίβερπουλ το 2005, σε έναν εκπληκτικό τελικό που έχει μείνει αξέχαστος, επέστρεψε κόντρα στη Μίλαν από το 0-3, ισοφάρισε σε 3-3 και στα πέναλτι κατέκτησε το τρόπαιο!

Μετά από αυτή τη νίκη ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Καταλανός που στη διάρκεια της καριέρας του ως προπονητής έχει νικήσει πολλές φορές με μεγάλα σκορ τη Ρεάλ Μαδρίτης (5-0 και 6-2 με την Μπαρτσελόνα, 4-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι) έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Champions League που έχει αποκλείσει τους Μαδριλένους σε τρεις περιπτώσεις.

Το έκανε πρώτα τη σεζόν 2010-11 όταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης καθόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο κι εκείνος ήταν «μπλαουγκράνα», το επανέλαβε το 2020 όταν ήταν τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι και στην άλλη μεριά προπονητής ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Και τώρα το έκανε ξανά ως προπονητής των Πολιτών με τον Κάρλο Αντσελότι στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης.