Γκουαρντιόλα: «Θέλω ο Ντε Μπρόινε να μείνει για πάντα στη Σίτι»

Κέβιν Ντε Μπρόινε & Τιερί Ανρί

i

PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Θέλω ο Ντε Μπρόινε να μείνει για πάντα στη Σίτι»

Κώστας Τόπας 08:18 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 27.02.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι θέλει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε να παραμείνει στη Μάντσεστερ Σίτι την επόμενη σεζόν, αλλά παραδέχεται ότι ο μέσος μπορεί να δελεαστεί από μια πρόταση από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει συμβόλαιο στο «Έτιχαντ» μέχρι το 2025, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Βέλγο μέσο να συνδεθεί με μια μεταγραφή στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον για τον 32χρονο μέσο, ενώ και τώρα φαίνεται πως είναι στην ατζέντα των σαουδαραβικών συλλόγων ενόψει της επόμενης σεζόν.

«Είναι μια ερώτηση για αυτόν, θα ήθελα να μείνει, αλλά δεν ξέρω», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Άκουσα κάποιες φήμες αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει προσφορά, δεν ξέρω αν τον θέλει η Σαουδική Αραβία. Θα ήθελα να μείνει μέχρι το τέλος της καριέρας του, αλλά όλοι είναι όλοι».

Ο Καταλανός τεχνικός, του οποίου η ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λούτον την Τρίτη (27/02, 22:00) για τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, επαίνεσε επίσης τον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έχει συνδεθεί με τη δουλειά του προπονητή στη Λίβερπουλ. Ο Αλόνσο έπαιξε υπό τον Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν Μονάχου εταξύ 2014 και 2016 και, έχοντας αναλάβει προπονητής Λεβερκούζεν το 2022, οδηγεί τη γερμανική ομάδα στην κορυφή του πίνακα της Bundesliga.

«Ουάου. Η μόνη ομάδα αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις [αυτή τη σεζόν], που παλεύει σε όλη τη διαδρομή με την Μπάγερν Μονάχου. Τώρα έχουν την καλύτερη περίοδο της σεζόν, στη θέση που δεν μπορούν να κερδίσουν την Bundesliga, αλλά μπορούν να χάσουν την Bundesliga γιατί όλοι πιστεύουν ότι έγινε. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα, δεν γίνεται μέχρι να γίνει. Όχι μόνο με τον τρόπο που παίζουν, δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι στο Europa League, στο Pokal (κύπελλο Γερμανίας), στην Bundesliga. Ήμουν απίστευτα τυχερός που τον είχα. Ήταν τόσο έξυπνος παίκτης. Ένας τόσο έξυπνος παίκτης».