Γκουαρντιόλα: «Χάαλαντ και Αλβαρες μπορούν μαζί»
i

Χάαλαντ και Αλβαες/twitter

Γκουαρντιόλα: «Χάαλαντ και Αλβαρες μπορούν μαζί»

Sportal newsroom 13:16 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 02.01.2023

Για τη συνύπαρξη στην επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι του Χάαλαντ με τον Αλβαρες μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των «πολιτών» απέναντι στην Εβερτον.

Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε τη Μάντσεστερ Σίτι η πρόσφατη αποτυχία της να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εβερτον. Αν και ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έμεινε στο 1-1 απέναντι στα «ζαχαρωτά», με αποτέλεσμα να υπολείπεται πλέον επτά βαθμών της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

Το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα έφερα… μουρμούρα και δημιούργησε ερωτηματικά σχετικά με τις επιλογές του Καταλανού τεχνικού. Πολλοί, όχι άδικα, θεώρησαν πως καθυστέρησε υπερβολικά να κάνει αλλαγές. Η Εβερτον ισοφάρισε σε 1-1 στο 64’, ωστόσο ο Γκουαρντιόλα δεν έδρασε από τον πάγκο νωρίτερα από το 87’!

Σε εκείνο το σημείο, με την ομάδα του να αναζητά το γκολ της νίκης αρκετή ώρα νωρίτερα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Χουλιάν Αλβαρες και σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη επιλογή ανέφερε: «Στα τελευταία λεπτά, χρειαζόμασταν παίκτες με αίσθηση του γκολ, να μπουν στην περιοχή. Αλλά ακόμα κι έτσι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και γι’ αυτό χρησιμοποίησα τον Χουλιάν. Ξεκουράστηκε 8-10 ημέρες μετά το Μουντιάλ, όμως δεν είναι αρκετό αυτό το διάστημα».

Η Σίτι στο τελευταίο διάστημα αγωνίστηκε με Χάαλαντ και Αλβαρες στην κορυφή και ο Γκουαρντιόλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη «συνταγή» και μελλοντικά: «Βάλαμε δυο επιθετικούς για να σκοράρουμε, αλλά πρέπει και κάπως να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες. Γι’ αυτό και ορισμένες φορές χρειάζεσαι διαφορετικού τύπου παίκτες για να φτιάξεις τις ευκαιρίες. Πάντως, φυσικά και μπορούν να παίξουν μαζί, ειδικά όταν ο αντίπαλος αγωνίζεται με πέντε στην άμυνα».

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους φίλους των «πολιτών» είναι η συχνή απουσία του Φιλ Φόντεν από το αρχικό σχήμα. Ο 22χρονος μέσος έμεινε στον πάγκο στην αναμέτρηση του Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ, ενώ το ίδιο συνέβη και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολούθησαν (Λιντς και Εβερτον), με τον Γκουαρντιόλα να δηλώνει σχετικά: «Ο Φιλ είχε πολλή καλή συνεισφορά (απέναντι στην Εβερτον), προερχόμενος από τον πάγκο, και φτιάξαμε καλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Μπορεί να αγωνιστεί σε χιλιάδες, εκατομμύρια θέσεις, απλά με αυτά που βλέπω στο γήπεδο και στις προπονήσεις και με τη διαίσθησή μου αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον Τζακ (Γκρίλις) επειδή μας δίνει έξτρα πάσες»…