Γκριεζμάν για Χρυσή Μπάλα: «Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ήταν και είναι ο Μέσι - Μην τα μπερδεύετε»

Μέσι - Γκριεζμάν - Χάαλαντ

i

© Intime

Γκριεζμάν για Χρυσή Μπάλα: «Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ήταν και είναι ο Μέσι - Μην τα μπερδεύετε»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:31 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 15.10.2023

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ρωτήθηκε για την επερχόμενη απονομή της Χρυσής Μπάλας κι έδειξε ξεκάθαρα την προτίμησή του για τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Εδώ και μερικές εβδομάδες γνωρίζουμε και επίσημα την 30άδα των ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Χρυσής Μπάλας 2023 στην τελετή της 30ής Οκτωβρίου, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι το ακλόνητο φαβορί για ακόμη μία σεζόν. 

Ο μεγάλος «αντίπαλος» του Pulga για φέτος είναι ο Χάαλαντ, ο οποίος τα σάρωσε όλα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Με αφορμή την επερχόμενη λαμπερή εκδήλωση, ο Αντουάν Γκριεζμάν αποκάλυψε τη δικιά του πεποίθηση. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης αποθέωσε τον πρώην του συμπαίκτη στην Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι και συγκεκριμένα δήλωσε πως είναι ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη.

«Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο ήταν και είναι ο Μέσι. Παρακαλώ μην μπερδεύετε έναν σκόρερ με έναν σπουδαίο παίκτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκριεζμάν για τον 37χρονο σούπερ σταρ.

Ανακοινώθηκαν οι τελικοί υποψήφιοι για το βραβείο του golden boy - Εκτός 25άδας ο Κωνσταντέλιας

Μπορεί κάθε χρόνο ο νικητής της χρυσής μπάλας να είναι αυτός που κλέβει την παράσταση και μνημονεύεται για αρκετό καιρό, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το βραβείο του golden boy.

Φέτος, υπήρχε και ελληνική εκπροσώπηση, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ, να είναι μεταξύ των 100 φιναλίστ. Ο Έλληνας αστέρας ωστόσο, δεν κατάφερε να βρεθεί στην τελική 25άδα. Θυμίζουμε, πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου», βρίσκεται στη λίστα των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με το CIES Football Observatory.

Εκ των 25 υποψηφίων, πιο λαμπερό το όνομα του Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος θεωρείται και το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου, διανύοντας μια εξαιρετική σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά οι υποφήφιοι

Τζουντ Μπέλιγχαμ

Τζαμάλ Μουσιάλα

Τσάβι Σίμονς

Αντόνιο Σίλβα

Αλεχάντρο Μπαλντέ

Φλόριαν Βιρτς

Μπέντζαμιν Σέσκο

Τζόρτζιο Σκαλβίνι

Ράσμους Χόιλουντ

Λιβάι Κόλγουιλ

Γιοάν Μπακαγιόκο

Μίλος Κέρκες

Αρτούρ Φερμίρεν

Έβαν Φέργκιουσον

Λουκά Γκουρνά - Ντουά

Γουαρέν Ζαΐρ Εμερί

Ουσμάν Ντιομαντέ

Αρνάου Μαρτίνεθ

Ματίς Τελ

Αντί Ντιουφ

Οι 5 wild cards

Αρντά Γκιουλέρ

Μπιλάλ Ελ Κανούς

Μαρτίν Μπατούρινα

Ζοάο Νέβες

Γιαμίν Γιαμάλ