Ο Χάαλαντ μίλησε για την κόντρα του με τον Εμπαπέ και αποκάλυψε τι ζηλεύει στον Μέσι

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Lewis Storey/Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ μίλησε για την κόντρα του με τον Εμπαπέ και αποκάλυψε τι ζηλεύει στον Μέσι

Κώστας Τόπας 13:31 - 09.09.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μίλησε για την «κόντρα» του με τον Κιλιάν Εμπαπέ, το τι ζηλεύει στον Λιονέλ Μέσι αλλά και για τις πιθανότητες που έχει να κερδίσει την Χρυσή Μπάλα.

Γκολ, ασίστ, ρεκόρ με το «καλημέρα» και μια σχεδόν γεμάτη τροπαιοθήκη. Για σχεδόν πέντε χρόνια, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Έρλινγκ Χάαλαντ συγκρίνονται συνεχώς. Γιατί ανήκουν σχεδόν στην ίδια γενιά (24 ετών ο Γάλλος, 23 ο Νορβηγός), και... καταστρέφουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σήμερα υπάρχουν Εμπαπέ και Χάαλαντ μπορούν να θεωρηθούν ως άξιοι διάδοχοι του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Ποτέ δεν μιλάω για τον εαυτό μου ενάντια σε άλλους παίκτες»

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό το θέμα σε μια συνέντευξη που έδωσε στο «France Football», ο Χάαλαντ ισχυρίστηκε ότι δεν ενδιαφέρεται πολύ για αυτή τη μονομαχία με τον Εμπαπέ. «Αυτό φαίνεται να πιστεύουν όλοι. Προσέξτε όμως, πρέπει να τονίσουμε σε ποιο βαθμό ο Μέσι και ο Κριστιάνο έχουν κάνει τρελά πράγματα. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το κάνουν ακόμα και σήμερα γιατί ακόμα κι αν μεγαλώσουν, προφανώς, παραμένουν φανταστικοί παίκτες. Αλλά, για να επανέλθω στην ερώτησή σας, δεν μιλάω ποτέ για τον εαυτό μου εναντίον άλλων παικτών, δεν είναι ο τρόπος μου. Επικεντρώνομαι στον εαυτό μου, επιδιώκω μόνο να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, συνεχίζω να απολαμβάνω αυτό που κάνω και να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου», είπε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος προτιμά να εστιάζει στα δικά του ώστε να γίνει «η καλύτερη εκδοχή» του εαυτού του.

Στη συνέχεια, ο Χάαλαντ ρωτήθηκε και γι' άλλους αστέρας του ποδοσφαίρου, όπως τον Τζουντ Μπέλιγχαμ: «Επειδή βλέπω πολύ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση είδα το απίστευτο ντεμπούτο του Τζουντ Μπέλιγχαμ (πρώην συμπαίκτη του στη Ντόρτμουντ) στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με έκανε πολύ χαρούμενο. Εγώ είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, είναι αυτό που πάντα αγαπούσα και θα μπορούσατε να πείτε ότι με απασχολεί όλο το χρόνο, είτε επαγγελματικά είτε στη ζωή μου».

Μεγάλος πρωταγωνιστής του φανταστικού τρεμπλ που πέτυχε πέρυσι η Σίτι (Champions League-FA Cup-Premier League), ο Χάαλαντ ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν του στην Αγγλία πετυχαίνοντας έξι γκολ στο... πρώτο τετραήμερο του πρωταθλήματος. Aπό τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2022 έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, ο 23χρονος Νορβηγός απέκτησε δεκαπλάσια φήμη. Η απίστευτη πρώτη του σεζόν στην Αγγλία άφησε το στίγμα της, κυρίως χάρη στα 36 γκολ που σημείωσε στην Premier league. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 56 γκολ!

Ο Χάαλαντ θέλει να ντριμπλάρει σαν τον Μέσι

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο λαμπρός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, παραδέχεται ότι δεν είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και αναφέρει αυτό που ζηλεύει στον Μέσι. Αμφότεροι βέβαια αγωνίζονται φέτος για την περίφημη Χρυσή Μπάλα. Εκτός και αν υπάρχει μια τεράστια έκπληξη, αυτό το έπαθλο δεν πρέπει να ξεφύγει από έναν από αυτούς τους δύο παίκτες.

Και οι δύο έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο τρόπαιο. «Πιστεύω στον εαυτό μου και πιστεύω ότι έχω λίγες πιθανότητες», εκμυστηρεύτηκε ο Νορβηγός «Cyborg» σε συνέντευξή του στο France Football, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει μεγάλη εκτίμηση για τον αντίπαλό του. Εκμυστηρεύεται μάλιστα ότι υπάρχει μια ποιότητα που θα ήθελε να κλέψει από τον «Pulga». «Η ντρίμπλα του δεν είναι κακή επιλογή», ​​εκμυστηρεύτηκε.