Οι 5 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Premier League

Οι 5 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Premier League

Ορέστης Καδδάς 20:25 - 06.09.2023

Η μεταγραφική περίοδος στην Premier League ολοκληρώθηκε και αποδείχθηκε ότι τα ρεκόρ είναι για να σπάνε!

Η Premier League ό,τι και να κάνουν οι Σαουδάραβες θα αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για τους ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο με τα ποσά που ξοδεύονται για ένα ακόμα καλοκαίρι να είναι αστρονομικά. Οι ομάδες του Λονδίνου πρωτοστατούν σε αυτό με την Άρσεναλ να έχει ήδη ξοδέψει 231 εκατομμύρια ευρώ, την Τότεναμ 193.50 εκατ. και την Τσέλσι να έχει ξοδέψει ήδη 207 εκατ. ευρώ χωρίς καν να υπολογίζονται αυτά του Μοϊσές Καϊσέδο.

Ο πρωταθλητής κόσμου Έντσο

Η Τσέλσι το χειμώνα έσπασε ξανά το ρεκόρ για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, παίρνοντας την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου τον Αργεντίνο πρωταθλητή κόσμου στο Κατάρ, Έντσο Φερνάντες. Το ποσό, 121 εκατομμύρια ευρώ. Η μάχη με τη Μπενφίκα ήταν μεγάλη, καθώς οι «Λουζιτανοί» δεν ήθελαν για κανένα λόγο να παραχωρήσουν το χειμώνα. Ωστόσο, τέτοια προσφορά ήταν αδύνατον να την αρνηθεί, για έναν παίκτη που μάλιστα είχε πάρει μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι από τη Ρίβερ Πλέιτ για 44,25 εκατ. ευρώ.

Ο ακριβότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών

Τον Αύγουστο του 2021 ήταν η Σίτι αυτή που έσπαγε ρεκόρ με τη μεταγραφή του Τζακ Γκρίλις. Ο Άγγλος διεθνής κόστισε 117.50 εκατομμύρια ευρώ και με αυτόν τον τρόπο τη δεδομένη χρονική περίοδο έγινε και η ακριβότερη μεταγραφή στην Premier League και η ακριβότερη μεταγραφή Άγγλου παίκτη. Το δεύτερο ισχύει μέχρι και σήμερα. Εάν και του πήρε αρκετό διάστημα να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα, πέρυσι ήταν βασικός στα περισσότερα παιχνίδια στην πορεία των «Πολιτών» για το τρεμπλ.

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ

Ο Ντέκλαν Ράις για λίγο δεν πήρε το ρεκόρ από τον Γκρίλις αυτό το καλοκαίρι με την Άρσεναλ να δίνει 116 εκατομμύρια ευρώ στη Γουέστ Χαμ για τον 24χρόνο μέσο ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Τσέλσι και για αρκετό καιρό βρισκόταν στο στόχαστρο των «Μπλε».

Η αποτυχημένη επιστροφή του Λουκάκου

Η Τσέλσι αρχικά πήρε τον Ρομέλου Λουκάκου τον Αύγουστο του 2011 δίνοντας τότε στην Άντερλεχτ το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.  Χρόνο δεν βρήκε ποτέ και έτσι τον Ιούλιο του 2014 πήρε μεταγραφή στην Έβερτον για 35.50 εκατ. ευρώ. Της Τσέλσι όμως της αρέσει να φέρνει πίσω παλιούς παίκτες της και έτσι τον έφερε πίσω το 2021 από την Ίντερ για το ποσό μαμούθ των 113 εκατομμυρίων ευρώ.  Τα αποτελέσματα γνωστά, με την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να παλεύει να βρει ομάδα για να τον δώσει αυτό το καλοκαίρι, χωρίς όμως επιτυχία αφού ο Βέλγος έχει γκρεμίσει πολλές γέφυρες με τη συμπεριφορά του.

Απίστευτο: Το μυθικό ποσό που θα λάβει η πρώτη ομάδα του Καϊσέδο στο Εκουαδόρ!
PREMIER LEAGUE

13:50 - 15.08.2023

Απίστευτο: Το μυθικό ποσό που θα λάβει η πρώτη ομάδα του Καϊσέδο στο Εκουαδόρ!

Αλλάζει το ποδόσφαιρο του Εκουαδόρ ο Καϊσέδο, αφού η τεράστια μεταγραφή του, ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα αποτελέσει το «εισιτήριο» για τη δημιουργία Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου στο Εκουαδόρ, με την πρώτη του ομάδα, Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, να λαμβάνει 29 εκατομμύρια ευρώ από τη μετακίνηση του.

Πογκμπά ο πρώτος που κόστισε 100 εκατομμύρια

Ο Πολ Πογκμπά ήταν ο πρώτος παίκτης για τον οποίο μια αγγλική ομάδα έδωσε ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 105. Ο Γάλλος είναι ο δεύτερος παίκτης της λίστας που επέστρεψε σε πρώην ομάδα του, αφού ο 30χρόνος πλέον μέσος, αγωνίστηκε και στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και για λίγο στην πρώτη ομάδα, πριν πάει στη Γιουβέντους.