Ανατροπή: Παραμένει στη Γιουνάιτεντ ο Μαγκουάιρ

Χάρι Μαγκουάιρ

i

©printscreen

Ανατροπή: Παραμένει στη Γιουνάιτεντ ο Μαγκουάιρ

Κωνσταντίνος Ζήκος 13:44 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 15.08.2023

Την απόφαση να αποσύρει την πρόταση της για τον Χάρι Μαγκουάιρ, φαίνεται πως πήρε η Γουέστ Χαμ, αφού... κουράστηκε να περιμένει την συμφωνία μεταξύ του παίκτη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την αποζημίωση του.

Η μετακίνηση του Χάρι Μαγκουάιρ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Γουέστ Χαμ, μοιάζει να «κολλάει», αφού ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός ζητάει περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για να αποχωρήσει. Όπως αναφέρει η Guardian, o παίκτης, έχει ήδη συμφωνήσει σε όλα με τα «σφυριά», αλλά ο ίδιος δεν αποχωρεί αν δεν λάβει και τα χρήματα που ζητάει. Αναφέρει μάλιστα, ότι με ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ, ίσως δεχτεί τελικά να αποχωρήσει. Η συμφωνία των δύο ομάδων, ήταν για ένα ποσό κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Μάντσεστερ, αμείβεται με περίπου 220.000 ευρώ την εβδομάδα, ποσό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισοφαρίσει η ομάδα του Λονδίνου, από τη στιγμή μάλιστα που έχει δύο ακόμα χρόνια συμβολαίου. Σε περίπτωση αποχώρησης του ποδοσφαιριστή, ο Τεν Χαχ, αναμένεται να προσφέρει συμβόλαιο ενός έτους στον έμπειρο αμυντικό, Τζόνι Έβανς, που βρίσκεται ήδη στις προπονήσεις της ομάδας, από την αρχή της προετοιμασίας. 

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Ολλανδού τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων», σχετικά με τη παρουσία του Χάρι Μαγκουάιρ στο ρόστερ για τη νέα σεζόν: 

« Ο Χάρι, πρέπει να παλέψει για τη θέση του. Έχει τις ικανότητες να είναι ένας top-class αμυντικός. Είναι ο καλύτερος για την Αγγλία και για εμάς, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει. Όταν δεν είναι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του, να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παλέψει, τότε πρέπει να πάρει μια απόφαση. Αλλά, είμαι χαρούμενος για αυτόν».

O Άγγλος διεθνής στόπερ, καλείται να βρει νέο σύλλογο, στον οποίο θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλιώς φαντάζει πολύ ορατό το ενδεχόμενο να χάσει και την θέση του από την εθνική ομάδα της χώρας του. Θυμίζουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που ήταν βασικότατο μέλος της 11αδας.