Με την ψυχή στο στόμα και Ονάνα MVP «καθάρισε» η Γιουνάιτεντ
i

© Getty Images

Με την ψυχή στο στόμα και Ονάνα MVP «καθάρισε» η Γιουνάιτεντ

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:58 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 15.08.2023

Τα χρειάστηκε και με το παραπάνω η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Γουλβς, αλλά με τον Ονάνα να πραγματοποιεί ιδανικό ντεμπούτο πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα της Premier League.

Λίγο η μεγάλη εμφάνιση του Ονάνα, λίγο η δυστοκία της Γουλβς, λίγο η τύχη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν της Premier League! Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ τα βρήκε σκούρα κόντρα στους «λύκους», αλλά χάρη στο γκολ του Βαράν (76') πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 στο «Old Trafford».

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά όχι και απόλυτη κυριαρχία, αφού και οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει αρκετά δυνατά και με σκοπό να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε ευκαιρία τους δινόταν.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Ράσφορντ εξαπέλυσε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Στη συνέχεια ήταν η σειρά των «λύκων» να απειλήσουν και το έκαναν δύο φορές. Αρχικά στο 27', με το σουτ του Σαράμπια που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι και έπειτα από 6 λεπτά με το σουτ του Κούνια, το οποίο είχε την ίδια τύχη.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ «άγγιξε» το προβάδισμα, με το σουτ του Άντονι στο 45+1' και την κεφαλιά του Βαράν στο 45+2', όμως κανένας από τους δύο δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στην επανάληψη αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Στο 49' η Γουλβς είχε τεράστια ευκαιρία με τον Κούνια, που σημάδεψε το δοκάρι, οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 53' με τον Άντονι, ενώ ο Κούνια «χτύπησε» ξανά στο 55', με τον Ονάνα να του βάζει «στοπ».

Τελικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 76' ο Μπισάκα με ένα εξαιρετικό γύρισμα βρήκε τον Βαράν και εκείνος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0.

Η νέα Τσέλσι του Ποτσετίνο «φρέναρε» τη Λίβερπουλ!
PREMIER LEAGUE

20:36 - 13.08.2023

Η νέα Τσέλσι του Ποτσετίνο «φρέναρε» τη Λίβερπουλ!

Έκοψε τον… αέρα της Λίβερπουλ η Τσέλσι! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αν και αουτσάιντερ μετά την περσινή τραγική σεζόν, κατάφερε να βάλει φρένο στους «κόκκινους» με το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πάρει και τη νίκη.

Στη συνέχεια η Γουλβς είχε πολλές ευκαιρίες με Φάμπιο Σίλβα (83', 84', 90'), αλλά ο Ονάνα με εντυπωσιακές επεμβάσεις δεν επέτρεψε ποτέ στον Πορτογάλο να παραβιάσει την εστία του, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα και τη Γιουνάιτεντ να πανηγυρίζει τη νίκη στην πρεμιέρα της Premier League. Μάλιστα, η Γουλβς «φώναξε» για πέναλτι λίγο πριν τη λήξη, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ.