Η νέα Τσέλσι του Ποτσετίνο «φρέναρε» τη Λίβερπουλ!
i

© Getty Images

Η νέα Τσέλσι του Ποτσετίνο «φρέναρε» τη Λίβερπουλ!

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:36 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:16 - 13.08.2023

Έκοψε τον… αέρα της Λίβερπουλ η Τσέλσι! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αν και αουτσάιντερ μετά την περσινή τραγική σεζόν, κατάφερε να βάλει φρένο στους «κόκκινους» με το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πάρει και τη νίκη.

Μπορεί το μεγάλο φαβορί να ήταν η Λίβερπουλ, κυρίως γιατί η Τσέλσι έχει αρχίσει από το μηδέν, αλλά οι ανανεωμένοι «μπλε» του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν έναν βαθμό με το τελικό 1-1, αφήνοντας παράλληλα περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. 

Σε ένα ματς, που τα νέα πρόσωπα ήταν πολλά εκατέρωθεν, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που άρχισε καλύτερα και έδειχνε πιο κοντά στο γκολ σε σχέση με την Τσέλσι που ήταν φανερό ότι ψαχνόταν. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και στην πράξη, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ, ξεδιπλώνοντας μια περίφημη ομαδική ενέργεια. 

Συγκεκριμένα, στο 18’ σε ένα πολύ γρήγορο τζανσίσιον από την άμυνα στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ και με μια περίφημη σέντρα βρήκε τον Λουίς Ντίαζ που πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα. Μάλιστα, η Λίβερπουλ μπόρεσε να σκοράρει για δεύτερη φορά με τον Σαλάχ, όμως, το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, αφού η φάση είχε αρχίσει από οφσάιντ. 

Η Τσέλσι άρχισε σιγά – σιγά να βγαίνει από το καβούκι της, έφερνε απειλές στην αντίπαλη περιοχή και σε μία από αυτές ο Ντισασί από φάση διαρκείας, νίκησε τον Άλισον και έγραψε το 1-1, με την ασίστ να πιστώνεται στον Τσίλγουελ. Από εκεί και πέρα, και η Τσέλσι σκόραρε, αλλά ομοίως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ και στο 90’+3’ σημειώθηκε μία από τις κορυφαίες του παιχνιδιού. 

Ο Μούντρικ βρέθηκε απέναντι στον Άλισον, αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να τον ξεπεράσει και τελικά η φάση δεν τελείωσε ποτέ, με την Τσέλσι να χάνει την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (2ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ