Ο Σαλάχ θέλει να... επεκτείνει το ρεκόρ του στις πρεμιέρες

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

© printscreen

Ο Σαλάχ θέλει να... επεκτείνει το ρεκόρ του στις πρεμιέρες

Ιάσονας Τσίλης 21:41 - 11.08.2023

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θέλει να γράψει εκ νέου ιστορία στην έναρξη της Premier League, έχοντας την ευκαιρία να καταρρίψει εκ νέου ένα ρεκόρ.

Η Premier League επιστρέφει και τι καλύτερο από μια πρεμιέρα με Τσέλσι-Λίβερπουλ

Την Κυριακή (13/08), οι «μπλε» του Λονδίνου, υποδέχονται τους πρωταθλητές του 2020 σε ένα κλασσικό ντέρμπι του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες είχαν... κοινούς πόθους σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, καθώς μπήκαν αρχικά στη λίστα με τους μνηστήρες του Κιλιάν Εμπαπέ, συζητώντας το ενδεχόμενο δανεισμού του Γάλλου αστέρα απ' την Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα για καμία. 

Έπειτα, ήταν πρωταγωνίστριες στο... διπλό σήριαλ με τους Μόισες Καϊσέδο και Ρομέο Λάβια. Αρχικά η Λίβερπουλ προσπαθούσε απεγνωσμένα να υπογράψει τον Λάβια απ΄ τη Σαουθάμπτον, με την Τσέλσι να μπαίνει σφήνα στις διαπραγματεύσεις και να καταθέτει πρόταση, ενώ έπειτα αντιστράφηκαν οι ρόλοι στην περίπτωση του Καϊσέδο.

Όλο αυτό το παρασκήνιο έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Κυριακάτικη αναμέτρηση τους και την έναρξη της σεζόν των δύο. 

Ωστόσο, το αγωνιστικό κομμάτι της μονομαχίας είναι αυτό που ξεχωρίζει και υπάρχει μάλιστα σοβαρό ενδεχόμενο να γραφτεί ιστορία. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην αναγέννηση της από τον ερχομό του το 2017 και μετά, λατρεύει τις πρεμιέρες. Ο Αιγύπτιος αστέρας, έχει σκοράρει στις έξι πρεμιέρες της ομάδας του Μέρσεϊσαιντ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του Σαλάχ στην πρώτη αγωνιστική κάθε πρωταθλήματος

Στην παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της Λίβερπουλ, σκόραρε στην ισοπαλία με 3-3 των κόκκινων στο «Βίκαρατζ Ρόουντ» κόντρα στη Γουότφοντ, το 2017. Την επόμενη σεζόν, βρήκε ξανά δίχτυα στο καλωσόρισμα, στο 4-0 απέναντι στη Γουέστ Χαμ στο «Άνφιλντ». Το καλό τρίτωσε στην πρωταθληματική χρονιά των «ρεντς», όταν πέτυχε γκολ στο εντός έδρας 4-1 με τη Νόριτς.

 Το τέσσερα στα τέσσερα, έγινε το 2020 με τους τότε πρωταθλητές Αγγλίας να επικρατούν 4-3 επί της Λιντς σε ένα ματς-θρίλερ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να πετυχαίνει χατ τρικ. Το σερί συνεχίστηκε το 2021, ξανά απέναντι στη Νόριτς με τον Αιγύπτιο να σκοράρει στο 3-0 της Λίβερπουλ στο «Κάροου Ρόουντ», ενώ πέρσι στο ισόπαλο 2-2 απέναντι στη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ», βρήκε ξανά δίχτυα συμπληρώνοντας έτσι έξι σερί πρεμιέρες με δικά του τέρματα.

Μάλιστα, σε περίπτωση που πετύχει γκολ  απέναντι στην Τσέλσι, θα γίνει και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Premier League για την πρώτη αγωνιστική, καθώς αυτή τη στιγμή μετράει οκτώ, μαζί με τους Άλαν Σίρερ, Γουέιν Ρούνεϊ και Φρανκ Λάμπαρντ.