Η Τότεναμ παρέμεινε… Τότεναμ και χωρίς τον Κέιν!
i

© Getty Images

Η Τότεναμ παρέμεινε… Τότεναμ και χωρίς τον Κέιν!

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:14 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 13.08.2023

Στην πρώτη αναμέτρηση στη μετα-Κέιν εποχή, η Τότεναμ «κόλλησε» στην έδρα της Μπρέντφορντ, μένοντας στο 2-2 στο πλαίσιο της πρεμιέρας στην Premier League.

Το σοκ της αποχώρησης του Χάρι Κέιν ήταν ένα ισχυρό για την Τότεναμ, όσο κι αν το έδαφος είχε… προετοιμαστεί εδώ και περίπου έναν χρόνο για τη φυγή του και όπως φαίνεται είτε με τον Άγγλο επιθετικό, είτε χωρίς, η κατάσταση για τους Λονδρέζους δεν αλλάζει δραματικά, διότι παραμένει το ίδιο προβληματική.

Στην πρεμιέρα του Άντζι Ποστέκογλου στον πάγκο, τα «σπιρούνια» έμειναν στο 2-2 στην έδρα της Μπρέντφορντ, γήπεδο που ούτως ή άλλως ανέκαθεν δυσκόλευε την Τότεναμ. Από τη στιγμή που Κέιν… γιοκ, τα γκολ έπρεπε να έρθουν από άλλους ποδοσφαιριστές και με διαφορετικό τρόπο.

Έτσι, δράση ανέλαβε η άμυνα των φιλοξενούμενων και μόλις στο 11’ ο Ρομέρο άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, το μισό γκολ ανήκει στον Τζέιμς Μάντισον, που επίσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα και ήταν εκείνος που με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Αργεντινού που κινήθηκε πολύ πιο αποφασιστικά από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλό τους εντός μεγάλης περιοχής.

Φυσικά, η Μπρέντφορντ δεν τα παράτησε και στο 24’ δικαιώθηκε. Ο Σον, που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ανέτρεψε τον Γένσεν στην περιοχή της ομάδας του και στο 27’, αφού μεσολάβησε και εξέταση της φάσης μέσω VAR, ο Εμπεμό δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-1.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πλήρη ανατροπή του σκορ στο 36’. Ο Χέντρι γύρισε την μπάλα στον Γουισά, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον φαν ντε Φεν, με την Μπρέντφορντ να φτάνει στο 2-1.

«Φλογερό» ξεκίνημα για τη Νιούκαστλ, με το... αριστερό η Λούτον
PREMIER LEAGUE

21:34 - 12.08.2023

«Φλογερό» ξεκίνημα για τη Νιούκαστλ, με το... αριστερό η Λούτον

Μία «πεντάρα» που έφερε χαρές και μία «τεσσάρα» που πλήγωσε περιλάμβανε η 1η αγωνιστική της Premier League. Αφενός, η Νιούκαστλ έκανε πάρτι κόντρα στην Άστον Βίλα (4-1) και αφετέρου η Λούτον είχε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα εναντίον της Μπράιτον

Τελικά, το αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώθηκε από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο έτερος αμυντικός, Έμερσον, με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Φλέκεν κάνοντας το 2-2. Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά κάπου εκεί φάνηκε η απουσία του Κέιν, διότι ο Ριτσάρλισον που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, μάλλον «εξαφανίστηκε» από την άμυνα της Μπρέντφορντ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (2ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ