«Φλογερό» ξεκίνημα για τη Νιούκαστλ, με το... αριστερό η Λούτον
i

© Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

«Φλογερό» ξεκίνημα για τη Νιούκαστλ, με το... αριστερό η Λούτον

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:34 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 12.08.2023

Μία «πεντάρα» που έφερε χαρές και μία «τεσσάρα» που πλήγωσε περιλάμβανε η 1η αγωνιστική της Premier League. Αφενός, η Νιούκαστλ έκανε πάρτι κόντρα στην Άστον Βίλα (4-1) και αφετέρου η Λούτον είχε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα εναντίον της Μπράιτον

Το καλύτερο ξεκίνημα είχε στη φετινή σεζόν της Premier League η Νιούκαστλ, η οποία έχει στόχο έχει να κάνει πρωταθλητισμό. Πρώτο της «θύμα» η Άστον Βίλα, της οποίας και επικράτησε με σκορ 5-1, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ίσακ.

Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Τονάλι έκανε το πρώτο βήμα για την ομάδα του εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Γκόρντον στην περιοχή. Ο Ντιαμπί ήταν εκείνος που ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, εντούτοις εκεί πήρε τη σκυτάλη ο Ίσακ. Στο 16' ο ίδιος έκανε το 2-1 και στο 58ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, σκοράροντας για το 3-1 της ομάδας του. Τη χαριστική βολή έδωσαν αφενός ο Ούιλσον, όταν εκμεταλλευόμενος τη βοήθεια του Μπαρνς έκανε το 4-1, και ο δεύτερος που διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 90+1' .

Δεν μπήκε καλά η Λούτον

Νωρίτερα, η παρθενική αναμέτρηση της Λούτον δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, αφού η Μπράιτον την... κατάπιε στο δεύτερο μέρος. Σε πρώτο χρόνο, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μαρς. Εντούτοις στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι... πήραν φωτιά μετά το 77' και διέλυσαν την αντίπαλο τους. 

Ο Ζοάο Πέδρο ήταν ο πρώτος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ακολούθησε ο Αντιγκρά στο 85' και το τελευταίο τέρμα πέτυχε ο Φέργκιουσον. Το μοναδικό τέρμα της Λούτον ήρθε στο 81', όταν ο Μόρις μείωσε σε 2-1 από τη λευκή βούλα. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της πρώτης αγωνιστικής στην Premier League: