Χάρι Κέιν: Άγγλος επιθετικός στη Μπάγερν, φαινόμενο μοναδικό

Χάρι Κέιν

i

©printscreen

Χάρι Κέιν: Άγγλος επιθετικός στη Μπάγερν, φαινόμενο μοναδικό

Η μεταγραφή του Χάρι Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου οδεύει προς την ολοκλήρωση της και έτσι ο έμπειρος φορ αναμένεται να γίνει ο πρώτος Άγγλος επιθετικός στην ιστορία των «Βαυαρών».

Ο Χάρι Κέιν γίνεται κάτοικος Μονάχου, καθώς υπήρξε οριστική συμφωνία του παίκτη με την Μπάγερν Μονάχου. Είχε προηγηθεί πρώτα αυτή μεταξύ της πρωταθλήτριας Γερμανίας με την Τότεναμ. Η υπόθεση του, είχε εξελιχθεί σε «θρίλερ», αφού οι Βαυαρούν κατέθεταν τη μία πρόταση μετά την άλλη, βρίσκοντας απέναντι τους μία ανένδοτη ομάδα. 

Όμως όλα αυτά ξεπεράστηκαν. Ο σύλλογος της Bundesliga κάνει δικό του τον Βρετανό, δίνοντας στην ομάδα του Λονδίνου 100 εκατομμύρια ευρώ , ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον 20 εκατομμύρια με τη μορφή μπόνους.

Ο Κέιν με την μετακίνηση του στη Μπάγερν, γίνεται ο πρώτος Άγγλος επιθετικός στην ιστορία, που έχει περάσει από τον σύλλογο και ο τρίτος ανεξαρτήτου θέσης στο γήπεδο. Οι δύο προκάτοχοι του ήταν, ο Ομάρ Ρίτσαρντς και ο Όουεν Χάργκριβς. Ο πρώτος πήγε στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2021 ως ελεύθερος από τη Ρέντινγκ και αποχώρησε ένα χρόνο αργότερα για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η περίπτωση όμως του Χάργκριβς, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Και αυτό γιατί, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο παλαίμαχός μέσος άφησε την Αγγλία, για να ενσωματωθεί στη δεύτερη ομάδα των Γερμανών. Τον Αύγουστο του 2000, έπαιξε για πρώτη φορά με τη πρώτη ομάδα και συνέχισε να το κάνει μέχρι το 2007. Στα χρόνια αυτά, κατέγραψε 218 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 10 γκολ και 26 ασιστ.

Η Μπάγερν έχει βγει στην αγορά για τερματοφύλακα και τώρα «κοιτάει» και τον Κέπα (vid)
BUNDESLIGA

18:10 - 09.08.2023

Η Μπάγερν έχει βγει στην αγορά για τερματοφύλακα και τώρα «κοιτάει» και τον Κέπα (vid)

Η αποχώρηση του Γιάν Ζόμερ και ο τραυματισμός του Μάνουελ Νόιερ, που ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει, έχουν φέρει κίνηση στη θέση του τερματοφύλακα στη Μπάγερν Μονάχου με το όνομα του Κέπα να πρωταγωνιστεί τις τελευταίες ώρες.

Ο Κέιν καλείται να καλύψει το κενό που άφησε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το περσινό καλοκαίρι, όταν και αποχώρησε για τη Μπαρτσελόνα