Ολοκληρώθηκε η «βόμβα»: Ανακοίνωσε τον Κέιν η Μπάγερν

Χάρι Κέιν

i

©BayernFC

Ολοκληρώθηκε η «βόμβα»: Ανακοίνωσε τον Κέιν η Μπάγερν

Κώστας Τσιακλής 11:04 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 12.08.2023

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ, ολοκληρώνοντας μια από τις «βόμβες» του καλοκαιριού.

Η μεταγραφική «βόμβα» του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε και επίσημα αφού η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την απόκτηση του Χάρι Κέιν. Οι Βαυαροί θα βγάλουν από τα ταμεία τους 110 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους ενώ ο Άγγλος επιθετικός θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Ένα από τα σήριαλ του φετινού καλοκαιριού έφτασε επιτέλους στο τέλος του. Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Τότεναμ και απέκτησε τον Χάρι Κέιν με ένα ποσό ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τα μπόνους. Ο Άγγλος επιθετικός αν και είχε ενδοιασμούς, τελικά πήρε τη μεγάλη απόφαση και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στους Βαυαρούς, στους οποίους και θα ανήκει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μάλιστα ο Κέιν θα αγωνίζεται με το νούμερο 9 και αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του απόψε στον αγώνα του σούπερ καπ με τη Λειψία (21:45).

«Η Μπάγερν απέκτησε τον Χάρι Κέιν από την Τότεναμ. Ο 30χρονος Άγγλος επιθετικός συμφώνησε με τους πρωταθλητές Γερμανίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027 και θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 9 για τον σύλλογο του Μονάχου», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέμπερτ Χάινερ, μίλησε για τη μεταγραφή και καλωσόρισε τον Κέιν στην ομάδα. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Καλώς ήρθες στο Μόναχο, Χάρι Κέιν! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν την κορυφαίας ποιότητας νέα άφιξη. Η μεταγραφή απαιτούσε επιμονή και υπομονή - τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις στη Μπάγερν, με επικεφαλής τον CEO μας Γιαν Κρίστιαν Ντρέσεν. Ο Χάρι Κέιν όχι μόνο θα ενισχύσει την Μπάγερν, αλλά θα είναι επίσης πραγματικό πλεονέκτημα για ολόκληρη τη Bundesliga».

Ο Κέιν παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν και είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που είναι πλέον μέλος του συλλόγου. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της Μπάγερν τώρα. Η Μπάγερν είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και πάντα έλεγα ότι θέλω να αγωνιστώ και να αποδειχθώ στο υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Αυτός ο σύλλογος ορίζεται από τη νοοτροπία του νικητή - αισθάνομαι πολύ καλά που είμαι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κέιν αποχώρησε από την Τότεναμ έχοντας μετρήσει 280 γκολ και 64 ασίστ σε 435 συμμετοχές. Ο σπουδαίος επιθετικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Premier League με 213 τέρματα. Μπροστά του είναι μόνο ο θρυλικός Άλαν Σίρερ που σημείωσε 260 γκολ. Την περασμένη σεζόν ο Κέιν ξέφυγε από τη μετριότητα της Τότεναμ και σκόραρε 30 γκολ στην Premier League.