Το ασύλληπτο σερί του Γκάμπριελ που σταμάτησε στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Γκάμπριελ Μαγκαλιάες

i

© photo by Marc Atkins / Getty Images / Ideal Images

Το ασύλληπτο σερί του Γκάμπριελ που σταμάτησε στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Κώστας Τσιακλής 13:43 - 13.08.2023

Η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Νότιγχαμ Φόρεστ στην πρεμιέρα της Premier League όμως ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες είδε ένα ασύλληπτο σερί του να σταματάει.

Η Άρσεναλ αντιμετώπισε το Σάββατο (12/08) τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην πρεμιέρα της Premier League. Από την αρχική ενδεκάδα του Μικέλ Αρτέτα έλειπε ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες και κάπως έτσι μπήκε τέλος σε ένα ασύλληπτο σερί που έτρεχε ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός.

Οι «κανονιέρηδες» μπαίνουν με απαιτήσεις τη φετινή χρονιά στην Premier League και την πρώτη αγωνιστική κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στο «Έμιρεϊτς» τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Άρσεναλ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της αφού επικράτησε με 2-1 χάρη σε τέρματα των Έντι Ενκέτια και Μπουκάγιο Σάκα (για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Αβονίγι).

Από την αρχική ενδεκάδα της Άρσεναλ απουσίαζε ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες, ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε τις προηγούμενες μέρες ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είδε ένα ασύλληπτο σερί του να σταματάει αφού έμεινε εκτός ενδεκάδας για πρώτη φορά μετά από 73 αγώνες στην Premier League.

Η τελευταία φορά που ήταν εκτός ήταν στην εκτός έδρας ήττα με 5-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Αύγουστο του 2021. Τουλάχιστον για τους «κανονιέρηδες» αλλά και για τον ίδιο, αυτή τη φορά η κατάληξη του αγώνα ήταν διαφορετική. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκάμπριελ πέρασε τελικά στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 86'.

Φυσικά δεν αποκλείεται και το σενάριο ο Γκάμπριελ να έμεινε στον πάγκο για λόγους τακτικής. Αν όντως ισχύει αυτό τότε ο 25χρονος πιθανόν να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα αφού από το ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ αποχώρησε τραυματίας ο Γιούριεν Τίμπερ, που αποκτήθηκε από τον Άγιαξ τον περασμένο μήνα.

Ο Γκάμπριελ βρίσκεται στην Άρσεναλ από τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν και αποκτήθηκε με 26 εκατομμύρια ευρώ από τη Λιλ. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 120 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και έχει απολογισμό 11 γκολ και μια ασίστ. Την περασμένη σεζόν ο Βραζιλιάνος ήταν από τα βασικότατα στελέχη της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα αφού αγωνίστηκε και στα 38 ματς του πρωταθλήματος (και σε 48 συνολικά).