«Άκυρο» και του Λάβια στη Λίβερπουλ - Πάει και αυτός στην Τσέλσι

Ρομέο Λάβια

i

©PrtScr

«Άκυρο» και του Λάβια στη Λίβερπουλ - Πάει και αυτός στην Τσέλσι

Κώστας Τσιακλής 21:10 - 14.08.2023

Ο Ρομέο Λάβια αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι και έριξε και αυτός «άκυρο» στη Λίβερπουλ, όπως είχε κάνει και ο Μόισες Καϊσέδο.

Στις τάξεις της Λίβερπουλ πιθανόν να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο μεταγραφικό τους πλάνο. Όπως ο Μόισες Καϊσέδο έτσι και ο Ρομέο Λάβια αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι, παρά τη συμφωνία των «κόκκινων» με τη Σαουθάμπτον.

Τσέλσι και Λίβερπουλ συγκρούστηκαν στην πρώτη αγωνιστική της Premier League, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Η μάχη των δύο πλευρών όμως δεν μένει μόνο εντός αγωνιστικού χώρου αφού «κονταροχτυπιούνται» και στο μεταγραφικό παζάρι.

Τις προηγούμενες μέρες είδαμε ένα απίθανο θρίλερ με την περίπτωση του Μόισες Καϊσέδο. Η Λίβερπουλ συμφώνησε με τη Μπράιτον για ένα ποσό της τάξης των 128 εκατομμυρίων ευρώ ωστόσο ο παίκτης προτίμησε να μετακινηθεί στην Τσέλσι, η οποία στη συνέχεια πλήρωσε στους «γλάρους» περίπου 133 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως όλα δείχνουν οι «μπλε» θα κερδίσουν και τη δεύτερη μεταγραφική κόντρα. Η Λίβερπουλ έφτασε νωρίτερα σήμερα (14/08) σε συμφωνία με τη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του Ρομέο Λάβια με ένα ποσό κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ όμως όπως όλα δείχνουν θα μείνει ξανά με άδεια χέρια. Αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική Καϊσέδο και να συνεχίσει την καριέρα του στην Τσέλσι.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος της Athletic, Ντέιβιντ Ορνστέιν, ο οποίος αναφέρει πως ο Λάβια ενημέρωσε τη Σαουθάμπτον για την απόφαση του και πλέον οι «άγιοι» βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και με την Τσέλσι, η οποία ετοιμάζεται να πληρώσει περίπου 58 εκατομμύρια ευρώ.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο ισχυρίζεται πως ο Λάβια θέλει να πάει στην Τσέλσι επειδή τον ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου οι Λονδρέζοι είχαν καταθέσει πάλι πρόταση που όμως απορρίφθηκε από τη Σαουθάμπτον.

Τέλος μετά τις δύο αυτές προσθήκες, η μεταγραφή του Τάιλερ Άνταμς της Λιντς «ναυαγεί» παρά το γεγονός πως η Τσέλσι είχε συμφωνήσει να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή.