Με Ποτσετίνο στο τιμόνι η Τσέλσι έχει πλάνο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© Intime

Με Ποτσετίνο στο τιμόνι η Τσέλσι έχει πλάνο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία

Ιάσονας Τσίλης 10:40 - 14.08.2023

Μπορεί η πρεμιέρα της Τσέλσι απέναντι στη Λίβερπουλ να μην ήταν νικηφόρα, ωστόσο τα οφέλη για τους μπλε ήταν πολλαπλά και με... κανονικό προπονητή στον πάγκο μπορούν να ελπίζουν ξανά.

Στο ντέρμπι απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι ήταν το αουτσάιντερ, ούσα μια ομάδα καινούρια κι ανέτοιμη, σε αντίθεση με τους «κόκκινους», οι οποίοι μπορεί να μην έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους, αλλά ήταν κατά 9/11 ίδιοι με πέρσι.

Μετά το πρώτο μισάωρο, όπου ακόμα έψαχνε τα πατήματα της στο γήπεδο, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και να κάνει τους οπαδούς της να... τρίβουν τα μάτια τους. Άλλωστε, η περσινή σεζόν ήταν τόσο τραυματική για εκείνους, που οποιαδήποτε  βελτίωση θα τους εντυπωσίαζε.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι λίγοι θα περίμεναν μια τόσο εξαιρετική εικόνα από τους «μπλε» για 50-55 λεπτά, ειδικά μετά από ένα τόσο κακό ξεκίνημα απέναντι σε μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη. 

Ο Αργεντίνος τεχνικός, εντόπισε το μεγάλο κενό της Λίβερπουλ στο «6» και χτύπησε την ομάδα του Κλοπ με γρήγορες κάθετες μπαλιές. Κάθε φορά που η Τσέλσι κατάφερνε να σπάσει την πρώτη ζώνη άμυνας των «ρεντς» έμπαινε με μεγάλη ευκολία στην περιοχή του Άλισον και δημιουργούσε ευκαιρίες. Το γκολ μπορεί να ήρθε από στημένη φάση, αλλά το μοτίβο των επιθέσεων της ομάδας του Ποτσετίνο ήταν συγκεκριμένο και αρκετά αποτελεσματικό.

Τεράστιο ρόλο φυσικά, έπαιξε και η εξαιρετική εμφάνιση του Έντσο Φερνάντες, ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα στο κέντρο, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών για τους συμπαίκτες του, ενώ ανασταλτικά μπλόκαρε πολλές φορές τους χαφ της Λίβερπουλ. Τα νούμερα του ήταν εντυπωσιακά και αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του.

Το σημαντικό είναι, ότι ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί το υπάρχον ρόστερ και όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιάζει όλο και καλύτερη την ομάδα του. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Καϊσέδο είναι προ των πυλών και θα λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια του προπονητή του, αλλά θα πλαισιώσει ιδανικά και τον Έντσο Φερνάντες, δημιουργώντας ίσως το καλύτερο δίδυμο μέσων στην Premier League.

Η νέα Τσέλσι του Ποτσετίνο «φρέναρε» τη Λίβερπουλ!
PREMIER LEAGUE

20:36 - 13.08.2023

Η νέα Τσέλσι του Ποτσετίνο «φρέναρε» τη Λίβερπουλ!

Έκοψε τον… αέρα της Λίβερπουλ η Τσέλσι! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αν και αουτσάιντερ μετά την περσινή τραγική σεζόν, κατάφερε να βάλει φρένο στους «κόκκινους» με το 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πάρει και τη νίκη.

Μετά την αποχώρηση Τούχελ, οι Πότερ και Λάμπαρντ έδειξαν ανήμποροι να διαχειριστούν το βάρος της φανέλας αλλά και τα μεγάλα ονόματα. Ο πρώην τεχνικός της Τότεναμ όμως με την εμπειρία του, δείχνει ο κατάλληλος να επαναφέρει σιγά-σιγά την Τσέλσι στις επιτυχίες και να αποδώσει ελκυστικό ποδόσφαιρο μετά από την περσινή σεζόν που οι «μπλε» έκαναν φάσεις... με το σταγονόμετρο.