Απίστευτο: Το μυθικό ποσό που θα λάβει η πρώτη ομάδα του Καϊσέδο στο Εκουαδόρ!
i

© Getty Images

Απίστευτο: Το μυθικό ποσό που θα λάβει η πρώτη ομάδα του Καϊσέδο στο Εκουαδόρ!

Κωνσταντίνος Ζήκος 13:50 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 15.08.2023

Αλλάζει το ποδόσφαιρο του Εκουαδόρ ο Καϊσέδο, αφού η τεράστια μεταγραφή του, ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα αποτελέσει το «εισιτήριο» για τη δημιουργία Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου στο Εκουαδόρ, με την πρώτη του ομάδα, Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, να λαμβάνει 29 εκατομμύρια ευρώ από τη μετακίνηση του.

Το ποσό των 133 εκατομμυρίων ευρώ της μεταγραφής του Καίσέδο στην Τσέλσι, καθιστά τον 21χρονο την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League, αλλά παράλληλα αναμένεται να βοηθήσει στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου στο Εκουαδόρ. Αυτό γιατί, σύμφωνα με τοπικά μέσα της χώρας, τα 29 εκατομμύρια από την μεταγραφή του παίκτη, θα δοθούν στην πρώτη του ομάδα, την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό για τα δεδομένα του Εκουαδόρ και όχι μόνο σε αθλητικά πλαίσια.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι η πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας που θα λάβει το ποσό, αφού σκέφτονται να το χρησιμοποιήσουν για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα. Θα δημιουργήσουν ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο, το οποίο και θα ονομάσουν «Μόϊσες Καϊσέδο», προς τιμήν του νέου ποδοσφαιριστή της Τσέλσι.

Όπως επένδυσε στο πρόσωπο του η Μπράιτον, τον Φεβρουάριο του 2021, δαπανώντας 28 εκατομμύρια ευρώ, για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστή, που αγωνιζόταν σε ομάδα του Εκουαδόρ, έτσι αναμένεται να επενδύσει και η Ιντεπεντιέντε τώρα. 

Ο Καϊσέδο έχει πραγματοποιήσει τεράστια άλματα στη καριέρα του, αφού μόλις στα 21 του, και χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις, γράφει ιστορία στη Premier League. Στην Μπράιτον, έχει καταγράψει 53 συμμετοχές συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 2 γκολ και 3 ασίστ. Στην Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο για έναν μόλις χρόνο, καταγράφοντας 31 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ.