Ο Γκρίνγουντ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά την απόσυρση κατηγοριών για ξυλοδαρμό και απόπειρα βιασμού

Μέισον Γκρίνγουντ

i

Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

Ο Γκρίνγουντ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά την απόσυρση κατηγοριών για ξυλοδαρμό και απόπειρα βιασμού

Κώστας Τόπας 11:53 - 23.06.2023

Ο Μέισον Γκρίνγουντ επέστρεψε στις προπονήσεις με ανανεωμένο λουκ κι ελπίζει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τον εντάξει ξανά στο δυναμικό της.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ που συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022 κατηγορούμενος για βιασμό, επέστρεψε στις προπονήσεις, αφού η εισαγγελία απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον του τον Φεβρουάριο του 2023 (η πρώην σύντροφός του Χάριετ Ρόμπσον τον κατήγγειλε για σωματική και σεξουαλική κακοποίηση).

Η «Sun» δημοσίευσε στα social media την επιστροφή του Γκρίνγουντ στη δράση, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να προπονείται έχοντας μαζί του έναν προπονητή, σε ιδιωτικό γήπεδο ποδοσφαίρου που κοστίζει σχεδόν 100 ευρώ την ώρα. Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι η Γκρίνγουντ, ο οποίος είναι 21 ετών και περιμένει παιδί με τον σύντροφό της, «άφησε τα μαλλιά του να μακρύνουν από την τελευταία φορά που φωτογραφήθηκε και δεν φόρεσε μπότες Nike αφού η εταιρεία κατήγγειλε τη συμφωνία χορηγίας της».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκέφτεται να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Γκρίνγουντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για το μέλλον του Γκρίνγουντ, ενός ποδοσφαιριστή που η αξία του κάποτε εκτιμήθηκε στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα «Sun» αναφέρει ότι ο προπονητής, Έρικ Τεν Χαχ και οι περισσότεροι παίκτες της πρώτης ομάδας είναι πρόθυμοι να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

«Είτε του αρέσει είτε όχι, ο Μέισον Γκρίνγουντ θέλει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που κάνει καλύτερα και είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναχτίσει επιτυχώς τη ζωή του. Ο παίκτης περιμένει τώρα μια απάντηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», εξήγησε πηγή στην βρετανική εφημερίδα.

Οι συνέπειες των καταγγελιών για βιασμό κατά του Μέισον Γκρίνγουντ

Ο Μέισον Γκρίνγουντ, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League στις 22 Ιανουαρίου 2022, είδε την ομάδα του να τον κάνει unfollow στα social media, όπως και τους συμπαίκτες του, ενώ εταιρείες όπως η Nike ή η EA Sports, αποφάσισαν να αφαιρέσουν το όνομα Γκρίνγουντ από το FIFA 22 και διέκοψαν επίσης τις επιχειρηματικές τους σχέσεις μαζί του.