Ο λόγος που ο Γκβάρντιολ έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αμυντικός στην Premier League που πετυχαίνει χατ-τρικ

Γιόσκο Γκβάρντιολ

Ο λόγος που ο Γκβάρντιολ έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αμυντικός στην Premier League που πετυχαίνει χατ-τρικ

Κώστας Τόπας 08:08 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο άφησε να εκτελέσει το πέναλτι ο Χούλιαν Άλβαρες και με αυτόν τον τρόπο δεν έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που όντας αμυντικός, θα πετύχαινε χατ-τρικ.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 4-0 στο Λονδίνο κόντρα στη Φούλαμ, πήρε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόταν και βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της Premier League στο +2 από την Άρσεναλ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν ο Γιόσκο Γκβάρντιολ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έχει πλέον πέντε τέρματα στα τελευταία επτά παιχνίδια του. Ωστόσο, όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πετύχει ένα τρίτο γκολ κόντρα στη Φούλαμ από το σημείο του πέναλτι, ο πρώην παίκτης της Λειψίας έδωσε την μπάλα στον Χούλιαν Άλβαρες.

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι ο Γκβάρντιολ απείχε μόλις ένα γκολ στην αναμέτρηση, από το να γράψει ιστορία στην Premier League, καθώς κανένας αμυντικός δεν έχει σημειώσει χατ-τρικ από την αρχή του πρωταθλήματος.

Μιλώντας στο TNT Sport για το περιστατικό, είπε: «Άλλα δύο γκολ, είμαι χαρούμενος. Φυσικά, συζητούσαμε να χτυπήσω εγώ το πέναλτι. Είπα ότι θα ήθελα να το πάρω, αλλά ξέρουμε ποιος είναι ο εκτελεστής. Έτσι στο τέλος ήταν ο Χούλιαν και είμαι χαρούμενος που έβαλε το γκολ.

Αυτή τη στιγμή, είμαι σε καλή φόρμα και το τέλος της σεζόν πλησιάζει. Τρεις ακόμη τελικοί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει απλώς να είμαστε συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε έτσι.

Φυσικά, μιλάμε για την κούρσα του τίτλου. Όπως μπορείτε να δείτε προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά δεν είναι εύκολο γιατί η Άρσεναλ έχει επίσης ποιότητα. Τα πάει πολύ καλά επίσης», τόνισε στις δηλώσεις του ο Γκβάρντιολ.

Η Άρσεναλ μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή (12/05, 18:30). Ωστόσο, η Σίτι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο και γνωρίζει ότι αν κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν, θα στεφθεί πρωταθλήτρια.