Ο αμυντικός της Γουεστ Μπρομ, Κίπρε σαν άλλος Μαραντόνα έσωσε γκολ...με το χέρι (vid)
i

© PrtScr

Ο αμυντικός της Γουεστ Μπρομ, Κίπρε σαν άλλος Μαραντόνα έσωσε γκολ...με το χέρι (vid)

Γιάννης Λιβανός 11:36 - 07.03.2024

Ο Κιπρέ της Γουέστ Μπρομ απέτρεψε την παραβίαση της εστίας της ομάδας του, με έναν όχι και τόσο νόμιμο τρόπο...

Έναν άκρως...ευρηματικό τρόπο βρήκε ο Κίπρε, αμυντικός της Γουέστ Μπρομ για να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του από την ΚΠΡ στο μεταξύ τους παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (06/03) για την Championship (δεύτερη κατηγορία) Αγγλίας.

Συγκεκριμένα ο Νιγηριανός στοπερ απέκρουσε με το χέρι την μπάλα χωρίς να υποπέσει στην αντίληψη του διαιτητή Τζεφ Έλτριγχαμ, κάνοντας όλη την Αγγλία να μιλά για δεύτερο «Χέρι του Θεού», έπειτα από το περίφημο γκολ του Μαραντόνα με το χέρι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 απέναντι στην Αγγλία.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν (Γουέστ Μπρομ) ήρθε τελικά ισόπαλη με την ΚΠΡ (2-2). Ωστόσο μία φάση στον αγώνα συζητήθηκε πολύ. Ο λόγος για την παρέμβαση-απομάκρυνση του Κίπρε σε κεφαλιά της ΚΠΡ.

Σε επίθεση λοιπόν της ΚΠΡ, έγινε μια σέντρα, ο Φιλντ πήρε την κεφαλιά και φάνηκε πως θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της Γουέστ Μπρομ!

Η κεφαλιά του Φιλντ μπορεί να πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα της Γουέστ Μπρομ, Άλεξ Πάλμερ, όμως έπειτα από παρέμβαση του Σέντρικ Κίπρε η μπάλα κατέληξε άουτ. Με έναν πιο προσεκτικό έλεγχο φάνηκε πως ο Κίπρε είχε απομακρύνει την μπάλα με το χέρι!

Προφανώς και η εν λόγω παρέμβαση του Κίπρε είναι παράβαση και τιμωρείται με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και υπόδειξη πέναλτι υπέρ της επιτιθέμενης ομάδας.

Οπαδός της Νότιγχαμ έκανε ντου στον διαιτητή και ο Τσιμίκας τον προστάτεψε
PREMIER LEAGUE

18:36 - 06.03.2024

Οπαδός της Νότιγχαμ έκανε ντου στον διαιτητή και ο Τσιμίκας τον προστάτεψε

Ο Κώστας Τσιμίκας λειτούργησε ως... πυροσβέστης στο τέλος του αγώνα της Νότιγχαμ με τη Λίβερπουλ, αφού προστάτεψε τον διαιτητή, Πολ Τίρνεϊ, από έναν οπαδό που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τζεφ Έλτριγχαμ δεν αντιλήφθηκε πως διαπράχθηκε παράβαση και δεν υπέδειξε ούτε κόκκινη στον Κίπρε και φυσικά ούτε και πέναλτι. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό δε, είναι πως κανείς από τους ποδοσφαιριστές της ΚΠΡ δεν διαμαρτυρήθηκε, προκειμένου να ζητήσει από τον ρέφερι την εσχάτη των ποινών στο ποδόσφαιρο. δηλαδή πέναλτι!