Πόσα κερδίζει ο Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι;

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Lewis Storey/Getty Images/Ideal Images

Πόσα κερδίζει ο Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι;

Κώστας Τόπας 15:51 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 06.03.2024

Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στην Premier League κι έχει κάποιες ρήτρες αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τους Πολίτες. Γεγονός που κάνει την Ρεάλ Μαδρίτης να παραμονεύει...

Ο Νορβηγός επιθετικός είναι για άλλη μια φορά στα χείλη όλων μετά τις επίμαχες δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου για το μέλλον του. Ο Χάαλαντ ρωτήθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο επιθετικός της Σίτι άφησε ανοιχτή την πόρτα για το μέλλον του. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τους ανθρώπους γύρω μου: τον προπονητή, το διοικητικό συμβούλιο... είναι μια καλή ομάδα ανθρώπων και είμαι πολύ χαρούμενος. Αν το πω αυτό, μπορεί να υπάρχουν πρωτοσέλιδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποιο είναι το μέλλον κρατάει, αλλά είμαι χαρούμενος».

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στην Αγγλία μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν στη Γερμανία, που ανάγκασαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να πληρώσει τα 60 εκατομμύρια της ρήτρας απόλυσης του. Ο Νορβηγός υπέγραψε για πέντε σεζόν με τη «γαλάζια» ομάδα (μέχρι το 2027) και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Premier League με μισθό 850.000 λιρών την εβδομάδα (περίπου 956.233 ευρώ). Ο βασικός μισθός του «Cyborg» θα ήταν περίπου 400.000 την εβδομάδα, πολύ παρόμοιος με άλλους αστέρες της Σίτι όπως ο Κέβιν ντε Μπρόινε, αλλά το συμβόλαιό του έχει μια σειρά από μπόνους που είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν.

Οι δύο ρήτρες και ο Γκουαρντιόλα

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η συμφωνία του Χάαλαντ με τη Σίτι έχει δύο ρήτρες που θα επέτρεπαν στον Νορβηγό να φύγει από την πόλη του Μάντσεστερ. Η πρώτη από αυτές θα ήταν στο τέλος της φετινής σεζόν, όπου ο παίκτης θα είχε ρήτρα αποχώρησης 200 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2025 το ποσό θα έπεφτε στα 175 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Όμως στο συμβόλαιό του περιλαμβανόταν και μια «ρήτρα Γκουαρντιόλα» που συνέδεε το μέλλον του Καταλανού προπονητή με αυτό του Νορβηγού. Ωστόσο, μετά την ανανέωση του Πεπ μέχρι το 2025 οι ρήτρες αποδέσμευσης μεταφέρθηκαν σε εκείνη τη χρονιά.

Στοιχεία που, βλέποντας πώς πάει το μεταγραφικό παζάρι, δεν φαίνεται να είναι υπερβολικό να αποκτήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο που είναι μόλις 23 ετών. Τακτική που είχαν ήδη χρησιμοποιήσει οι εκπρόσωποι του παίκτη. Το καλοκαίρι του 2022 ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ήδη αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ λόγω ρήτρας που συμπεριέλαβε ο Μίνο Ραϊόλα στο συμβόλαιο με τους Γερμανούς.

Ο Νορβηγός αποχώρησε από τον γερμανικό σύλλογο αφού καταβλήθηκε η ρήτρα 90 εκατομμυρίων ευρώ (70 σε ρήτρα και 30 σε προμήθειες). Δύο χρόνια νωρίτερα χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για να φύγει από τη Σάλτσμπουργκ, με την ευκαιρία εκείνη η ρήτρα ήταν μόλις 20 εκατομμύρια.