Ο Σόλσκιερ αποκάλυψε γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέρριψε τον Χάαλαντ
i

© PrtScr

Ο Σόλσκιερ αποκάλυψε γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέρριψε τον Χάαλαντ

Γιάννης Λιβανός 13:15 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 06.03.2024

Την ευκαιρία να είχε αγοράσει τον Χάαλαντ φαίνεται πως είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παρελθόν, απ' όσα αποκάλυψε ο πρώην τεχνικός και παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ωστόσο η περίπτωση του δεν προχώρησε...

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρέθηκε καλεσμένος στη διαδικτυακή εκπομπή που προβάλλεται στο youtube με εκλεκτές παρουσίες στο πλάι του. Συγκεκριμένα ο Νορβηγός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, τον παλιό του αντίπαλο από τη Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ, τον βετεράνο Άγλλο ποδοσφαιριστή, Ίαν Ράιτ, που τώρα είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής και την πρώην ποδσφαιρίστρια της γυναικείας Μάντσεστερ Σίτι, Τζιλ Σκοτ.

Εκεί λοιπόν οι πέντε τους συζήτησαν μεταξύ άλλων για τον Ρονάλντο (τον Κριστιάνο), την έξοδο του Νορβηγού από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φυσικά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο ο Σόλσκιερ είχε παίκτη, στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στη Μόλντε.

Ο Σόλσκιερ λοιπόν αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία στο παρελθόν να αποκτήσει τον Χάαλαντ που κάνει «θραύση» πια στην Premier League με τη φανέλα της «συμπολίτισσας» Σίτι.

Ωστόσο, οι παραινέσεις του Σόλσκιερ δεν εισακούστηκαν από τους διοικούντες τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Χάαλαντ να καταλήγει όπως είναι γνωστό στη Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία στην πρώτη κιόλας χρονιά του πήρε σχεδόν τα πάντα, ενώ και οι επιδόσεις του ήταν αξιοζήλευτες (52 γκολ σε 53 παιχνίδια).

Συγκεκριμένα ο Σόλσκιερ που ήταν στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις 19 Δεκεμβρίου του 2018 έως τις 21 Νοεμβρίου του 2021 ανέφερε: «Για δύο σεζόν είχα το Χάαλαντ στη Μόλντε. Το καλοκαίρι πριν να πάω στη Γιουνάιτεντ, τηλεφώνησα στον σύλλογο και του είπα: ''πρέπει να υπογράψετε αυτό το παιδί. Θα είναι κορυφαίος''.

Αυτό ήταν τον Ιούνιο, Ιούλιο του 2018, και είπαν όχι. Είχαν αρκετές αναφορές για τους παίκτες. Τότε έγινα ο υπηρεσιακός προπονητής στη Μάντσεστερ και είχαμε ο Χάαλαντ είχε πουληθεί στην Σάλτσμπουργκ.

Συμβούλεψα τον σύλλογο (τη Γιουνάιτεντ) να τον αγοράσει, καθώς η ρήτρα αποδέσμευσης ήταν πολύ χαμηλή. Το ξέραμε αυτό και κανείς άλλος δεν θα έδινε τα χρήματα (20 εκατ. ευρώ). Θα ήταν μία πραγματική ευκαιρία!

Ήταν απόφαση του συλλόγου να μην το επιδιώξει τότε. Ποτέ δεν κάναμε προσφορές και δεν μπήκαμε στο κυνήγι απόκτησης του Χάαλαντ μέχρι που άρχισε να σκοράρει για τη Σάλτσμπουργκ.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως υπήρχαν κι άλλοι μνηστήρες. Και τότε ωστόσο η ρήτρα αποδέσμευσης του Χάαλαντ ήταν και πάλι προσιτή, γύρω στα 60 εκατομμύρια ευρώ».

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ακούσει τότε τον Σόλσκιερ θα είχε λύσει μια και καλή το πρόβλημα που έχει με το σκοράρισμα, ενώ ενδέχεται το όνομα της να «φιγουράριζε» πιο δυνατά στην κατάκτηση τόσο των εγχώριων τίτλων, όσο και των λοιπών εκτός Αγγλίας.