Χάαλαντ για Μέσι: «Αν αποσυρθεί, ίσως πάρω Χρυσή Μπάλα, είναι ο κορυφαίος όλων» (vid)

Χάαλαντ για Μέσι: «Αν αποσυρθεί, ίσως πάρω Χρυσή Μπάλα, είναι ο κορυφαίος όλων» (vid)

Κώστας Τόπας 09:07 - 06.03.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κλήθηκε να μιλήσει για τη διαχρονική κόντρα μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Με τα χρόνια, τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και ο Λιονέλ Μέσι μάχονται στην κορυφή του ποδοσφαίρου. Πολλοί ένιωσαν ότι ο Αργεντινός έγινε ο κορυφαίος όλων όταν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022. Ωστόσο, οι οπαδοί του Πορτογάλου θα υποστηρίζουν πάντα τον πέντε φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

Μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης του Champions League της Μάντσεστερ Σίτι με την Κοπεγχάγη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ φάνηκε να κάνει την επιλογή του.

«Σκόραρες πολλά γκολ και ο Μέσι κέρδισε τα πιο σημαντικά ατομικά βραβεία, πρέπει να αποσυρθεί για να κερδίσετε τη Χρυσή Μπάλα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος στον Νορβηγό αστέρα των Πολιτών.

«Δεν ξέρω, καλή ερώτηση. Ναι, είναι αλήθεια ότι το κέρδισε επειδή κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε δεν ξέρω τι να πω. Είναι ο καλύτερος που έχει παίξει ποτέ, νομίζω, ναι, δεν ξέρω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάαλαντ.

Ο 23χρονος φορ τερμάτισε δεύτερος μετά τον Μέσι στον αγώνα για τη Χρυσή Μπάλα του 2023 μετά από μια εκπληκτική σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Πέτυχε 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ των 36 στην Premier League. Αν και έχασε τη Χρυσή Μπάλα, ο Χάαλαντ πήρε στα χέρια του το τρόπαιο Γκερντ Μίλερ, το οποίο δίνεται στον κορυφαίο επιθετικό της περασμένης ευρωπαϊκής σεζόν τόσο για την ομάδα όσο και για τη χώρα.

Μιλώντας μετά την κατάκτηση του βραβείου, ο Χάαλαντ είπε: «Είναι τεράστια τιμή να λαμβάνω το τρόπαιο Γκερντ Μίλερ. «Δεν θα μπορούσα να πετύχω τον αριθμό των γκολ που πέτυχα την περασμένη σεζόν χωρίς όλους τους συμπαίκτες μου και αυτό το βραβείο είναι άλλη μια υπενθύμιση της απίστευτης χρονιάς που απολαύσαμε όλοι μαζί».