Ο Λοπετέγκι επέστρεψε στην Premier League για χάρη της Γουέστ Χαμ

Γιούλεν Λοπετέγκι

i

PrtScr

Ο Λοπετέγκι επέστρεψε στην Premier League για χάρη της Γουέστ Χαμ

Κώστας Τόπας 14:08 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 29.05.2024

Η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιούλεν Λοπετέγκι για τη νέα σεζόν.

Ο Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι φεύγει από την Μπράιτον. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από την Τσέλσι. Ο Άρνε Σλοτ θα αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ και ο Γιούλεν Λοπετέγκι θα είναι ο νέος προπονητής της Γουέστ Χαμ!

Αυτό γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσης τα «σφυριά»: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό του JΓιούλεν Λοπετέγκι ως νέου προπονητή του συλλόγου. Ο πρώην προπονητής της Ισπανίας, της Πόρτο, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σεβίλλης θα ξεκινήσει επίσημα τη δουλειά την 1η Ιουλίου».

Με τη συμφωνία μεταξύ του προπονητή και του συλλόγου να είναι γνωστή για εβδομάδες, μετά την επιβεβαίωση της αποχώρησης του Ντέιβιντ Μόγιες στο τέλος της σεζόν, η ομάδα του Λονδίνου προσέλαβε τον 57χρονο Ισπανό τεχνικό. Με τους «λύκους» ήταν η πρώτη εμπειρία του Λοπετέγκι στην Premier League, ανάμεσα σε άλλες ομάδες, Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη και εθνική Ισπανίας.

Οι διαφωνίες με τη διοίκηση της Γουλβς, τερμάτισαν την καριέρα του στην Αγγλία , αφού έσωσε ως εκ θαύματος την ομάδα από τον υποβιβασμό. Πλέον, ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει στην πλούσια καριέρα του Ισπανού τεχνικού.

«Είμαι εκεί που θέλω να είμαι. Είμαι εδώ γιατί θέλω να είμαι εδώ και για εμάς ήταν μια φανταστική μέρα όταν κλείσαμε τη συμφωνία μας εδώ γιατί η δέσμευσή μας είναι εκατό τοις εκατό να είμαστε εδώ. Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που με επέλεξε η Γουέστ Χαμ γιατί επέλεξα κι εγώ τη Γουέστ Χαμ, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό», δήλωσε ο Λοπετέγκι στην πρώτη του συνέντευξη για τα επίσημα μέσα του συλλόγου.

Από τον υποβιβασμό με την Μπέρνλι στα ηνία της Μπάγερν: Η εκθαμβωτική προώθηση του Κομπανί
BUNDESLIGA

12:51 - 23.05.2024

Από τον υποβιβασμό με την Μπέρνλι στα ηνία της Μπάγερν: Η εκθαμβωτική προώθηση του Κομπανί

O Βίνσεντ Κομπανί είναι πολύ κοντά στο να γίνει ο επόμενος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου. Πολύ μεγάλη έκπληξη καθώς ο Βέλγος μόλις υποβιβάστηκε από την Premier League με την Μπέρνλι και έχει μόνο μικρή εμπειρία στον πάγκο.

Με την άφιξη του Λοπετέγκι στην Premier League, υπάρχουν πέντε Ισπανοί προπονητές στη διοργάνωση. Ο Μικέλ Αρτέτα στην Άρσεναλ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Άντονι Ιραόλα στη Μπόρνμουθ και ο Ουνάι Έμερι στην Άστον Βίλα. Ο Λοπετέγκι θα γίνει επίσης ο πρώτος Ισπανός προπονητής που θα ηγηθεί της Γουέστ Χαμ.