Η επιστροφή του Σαλιμπά σηματοδότησε τίτλο για την Άρσεναλ

Γουίλιαμ Σαλιμπά

i

©printscreen

Η επιστροφή του Σαλιμπά σηματοδότησε τίτλο για την Άρσεναλ

Ιάσονας Τσίλης 11:05 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 07.08.2023

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, αγωνίστηκε ξανά μετά από απουσία σχεδόν πέντε μηνών και ήταν... σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ήταν περίπου γύρω στα μέσα Μαρτίου, όταν η Άρσεναλ υποδεχόταν τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για τον επαναληπτικό tης φάσης των 16 του Europa League. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο βιονικός μέχρι εκείνη τη στιγμή, Γουίλιαμ Σαλιμπά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Η απουσία του, κόστισε στην Άρσεναλ την πρόκριση, όμως έμελλε να την πληγώσει ακόμα χειρότερα. Ο Γάλλος αμυντικός μέχρι εκείνο το σημείο είχε αγωνιστεί και στα 27 παιχνίδια των «κανονιέρηδων», όντας ο στυλοβάτης της άμυνας της.

Ήταν πρώτος σε αναχαιτίσεις και ένας απ' τους βασικούς λόγους που η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα διέθετε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Premier League.

Η απουσία του στα τελευταία 11 παιχνίδια, κόστισε εν πολλοίς στην Άρσεναλ τον τίτλο, καθώς απώλεσε πολύ εύκολα το +5 που είχε απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, αμέσως μετά τον τραυματισμό του Σαλιμπά.

Στο Community Shield την Κυριακή (06/08), έκανε την πολυπόθητη επανεμφάνιση του πέντε μήνες αργότερα και υπενθύμισε σε όλους πόσο έλειψε απ' την ομάδα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση της Άρσεναλ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Κατάφερε να «καταπιεί» τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σχεδόν δεν ακούμπησε μπάλα και αντικαταστάθηκε. Ο Γάλλος ήταν αλάνθαστος γενικότερα και έδωσε άλλη πνοή και ηρεμία στην αμυντική γραμμή της Άρσεναλ.

Δεν έχασε μονομαχία, έκοψε κάθε επίθεση της Σίτι, ενώ παράλληλα ήταν άψογος στις μεταβιβάσεις και η ανάπτυξη των «κανονιέρηδων» ξεκινούσε από εκείνον.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αρτέτα... τρίβει τα χέρια του , βλέποντας την ομάδα του να ενισχύεται με του Ράϊς, Τίμπερ και Χάβερτς αλλά και τον κορυφαίο του περσινό αμυντικό να επιστρέφει δριμύτερος.

Πλέον, ξεκινάει η μάχη της Premier League και οι Λονδρέζοι είναι αποφασισμένοι να ξαναφτάσουν στην πηγή, αλλά αυτή τη φορά να πιούν νερό...