Η ανανέωση Αϊτόρ ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά
i

Αϊτόρ / Intime

Η ανανέωση Αϊτόρ ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:55 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 14.02.2023

Με την παραμονή του πιο σημαντικού ποδοσφαιριστή του ρόστερ, ο Παναθηναϊκός στέλνει το μήνυμα πως ανακτά την κανονικότητα του σε όλα τα επίπεδα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα ήταν εξ’ ορισμού η πιο δύσκολη για τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Ένας ταλαντούχος εξτρέμ, στην ηλικία των 27 ετών, καθοριστικός στη διάρκεια του 2022, με αδιαμφισβήτητες ικανότητες. Αναντίρρητα, εάν ο Καταλανός δεν τραυματιζόταν τόσο σοβαρά και συνέχιζε τα… όργια του πρώτου γύρου, η παραμονή του στο Κορωπί θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη. Δυστυχώς, η ρήξη χιαστού φρέναρε τον 27χρονο επιθετικό και στέρησε από τον Παναθηναϊκό το πιο ισχυρό «όπλο» του.

Βέβαια, η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν». Ο τραυματισμός του Αϊτόρ δεν σβήνεται, ενώ η ανανέωση του επιτεύχθηκε επίσημα με την ανακοίνωση της Δευτέρας. Μία εξαιρετικά σημαντική εκκρεμότητα έκλεισε και ο παίκτης θα συνεχίσει με τα πράσινα για άλλη μία διετία, με τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας για τρίτο χρόνο.

Ήταν ένα «ευτυχές τέλος» που το ήθελαν όλοι. Ο Αϊτόρ σε μία περίοδο αβεβαιότητας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, δεν ήθελε να ρισκάρει στο άγνωστο και να αφήσει ένα περιβάλλον που λατρεύεται. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε εισηγηθεί την παραμονή ενός «βαρόμετρου» για το ρόστερ, η διοίκηση ήθελε να διαχειριστεί επιτυχημένα μία κρίσιμη διαπραγμάτευση και ο κόσμος ούτε που το διανοούταν πως θα φύγει ένας τόσο κομβικός ποδοσφαιριστής.

Όλος ο οργανισμός του Τριφυλλιού αναβαθμίζεται συνεχώς, σε μία προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα του Συλλόγου. Η αλήθεια είναι πως από το έμψυχο δυναμικό των προηγούμενων χρόνων, ελάχιστοι ποδοσφαιριστές μπορούσαν να ανταποκριθούν στις πραγματικές (και τεράστιες) απαιτήσεις. Κάτι που φάνηκε και από τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς και πόσοι αποχαιρέτησαν, όχι γιατί ήταν κακά παιδιά ή δεν προσπαθούσαν, αλλά διότι απλά δεν τα κατάφερναν.

Ήταν σημαντικό για τη διοίκηση να ανανεώσει τους πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ. Να αποδείξει έμπρακτα πως πια ο Παναθηναϊκός δεν είναι δελεαστικός μόνο για… λαχεία, στοιχήματα ή ξεθυμασμένους άσους. Πως πλέον ο Σύλλογος καλύπτει τις φιλοδοξίες των καλύτερων, κρατάει όσους χρειάζεται και όσοι δεν παίζουν για αυτόν, επιθυμούν να έρθουν στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Η εποχή της απαξίωσης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και ο Παναθηναϊκός παίρνει την μορφή που επιβάλλεται να έχει.

Η οριστική συμφωνία με τον Αϊτόρ, τον MVP της ομάδας και αυτόν που άνετα έχει τις προδιαγραφές για ακριβή μεταγραφή στο εξωτερικό, αποδεικνύει τη μεταβολή του «status quo» του Τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός έπαψε να είναι ο φτωχός συγγενής σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά διεκδικεί και κατακτά τίτλους, παίζει ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οικονομικά είναι ισχυρός και αγοράζει όποιον χρειάζεται και δεν χάνει τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του. Το «come back» των «πράσινων» είναι γεγονός και επιβεβαιώθηκε περίτρανα με τον Αϊτόρ.