Calcio is back: Τρεις ιταλικές ομάδες σε τελικούς της UEFA μετά από 29 χρόνια (vid)

Ίντερ

i

Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Calcio is back: Τρεις ιταλικές ομάδες σε τελικούς της UEFA μετά από 29 χρόνια (vid)

Κώστας Τόπας 08:48 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 19.05.2023

Ιστορικές στιγμές για το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ιταλία θα έχει τρεις εκπροσώπους στους τελικούς του Champions, του Europa και του Conference League για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια!

Η Ίντερ επικράτησε της Μίλαν για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά με 1-0 στο «Τσουζέπε Μεάτσα» και σε συνδυασμό με το 2-0 του «Σαν Σίρο» πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Η Ρόμα βρήκε μπροστά της μία μαχόμενη Λεβερκούζεν, όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Europa League. Οι παίκτες του Μουρίνιο πόνταραν στην άμυνα τους αλλά και στην... αστοχία των γηπεδούχων, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στο φινάλε της διοργάνωσης, μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Με πρωταγωνιστή τον Μπαράκ στις καθυστερήσεις της παράτασης η Φιορεντίνα επικράτησε με 3-1 της Βασιλείας και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από 62 χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, τρεις ιταλικές ομάδες θα παρευρεθούν στους τελικούς του Champions, του Europa και του Conference League για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια! Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν το 1994, όταν η Μίλαν έπαιξε σε τελικό Champions League, η Πάρμα σε αυτόν του Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και η Ίντερ σε εκείνον του Κυπέλλου UEFA .

Βέβαια, οι Ιταλοί θα μπορούσαν φέτος να είχαν και τέσσερις εκπροσώπους στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ωστόσο η Γιουβέντους «λύγισε» στην παράταση από την Σεβίλλη, η οποία πήρε το εισιτήριο για το ραντεβού με την Ρόμα στον τελικό του Europa League.