Η απάντηση του προέδρου του ΠΕΑΚΙ στις δηλώσεις Γκαγκάτση για το γήπεδο του τελικού - «Δεν μίλησα με Αυγενάκη»

Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».

i

©intime

Η απάντηση του προέδρου του ΠΕΑΚΙ στις δηλώσεις Γκαγκάτση για το γήπεδο του τελικού - «Δεν μίλησα με Αυγενάκη»

Sportal newsroom 20:09 - 17.05.2023

Ο πρόεδρος της διοίκησης σταδίων στα Ιωάννινα, τόνισε ότι ποτέ δεν μίλησε με τον Μάκη Γκαγκάτση και τον Λευτέρη Αυγενάκη για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης στο πλαίσιο της Γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε ότι ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρενέβη, ώστε να μην γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στα Ιωάννινα.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουσιαστικά είπε ότι ο Αυγενάκης προειδοποίησε τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ να μην παραδώσει το εθνικό στάδιο των Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες». Ο Παντελής Κολόκας, ο οποίος είναι πρόεδρος της διοίκησης Σταδίων και υποψήφιος Δήμαρχος έκανε το εξής σχόλιο στον super-fm.gr:

«Ουτέποτε μίλησα με τον κ. Γκαγκάτση και τον ΠΑΟΚ και ουδέποτε μίλησα με τον κ. Αυγενάκη για το θέμα του τελικού του κυπέλλου. Επιπροσθέτως, μετά από κάποιες διερευνητικές επαφές ουδέποτε μας εστάλη από πλευράς ΕΠΟ κάποιο επίσημο έγγραφο με αίτημα για τη διεξαγωγή του τελικού στους Ζωσιμάδες. Στα Γιάννινα είμαστε ήδη πληγωμένοι από πρόσφατα επεισόδια βίας και καλό θα ήταν να μη μας εμπλέκουν σε εντάσεις γύρω από το θέμα της διεξαγωγής του τελικού».

Θυμίζουμε και τις δηλώσεις του Γκαγκάτση: «Για τον τελικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια να γίνει με κόσμο. Δεν θέλαμε να παίξουμε στην Αθήνα. Ο υφυπουργός αθλητισμού, που εύχομαι να μην είναι σε αυτή τη θέση μετά τις 21 Μαΐου, έκανε ό,τι μπορούσε για να μην γίνει ο τελικός.

Το Πανθεσσαλικό ανήκει στο Δήμο Βόλου και η διαχείριση ανήκει στον δήμαρχο. Στη Λάρισα, με ποιο δικαίωμα ο Δήμαρχος Λάρισας τοποθετήθηκε για το AEL FC Arena; Και κάτι άλλο. Τόσο καιρό γινόταν παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο και μόλις ζήτησε η ΕΠΟ το γήπεδο, βγήκε ότι δεν είχε πυροσβεστικές εγκαταστάσεις.

Για το Καυταντζόγλειο είπε: «Για ποιον λόγο πας σε αυτό το γήπεδο και είναι σαν κοτέτσι; Ο Αυγενάκης σκέφτηκε την Κρήτη κι έριξε ένα σωρό λεφτά για τους Μεσογειακούς, γιατί να μη δοθούν χρήματα για το Καυτανζόγλειο; Αλλά έτσι όπως είναι, πως να γίνει τελικός; Ακούγεται για τελικό στο ΟΑΚΑ, και το πρώτο που ακούσαμε είναι να λέει ο επικεφαλής του ΟΑΚΑ «να ρωτήσω τον Αυγενάκη, αυτός με έβαλε εδώ…». Όταν ακούστηκε το γήπεδο του ΠΑΣ για τον τελικό, πήρε τηλέφωνο στον διευθυντή του σταδίου των Ιωαννίνων και του είπε «πρόσεξε τι θα απαντήσεις». Τα ξέρουν αυτά στην κυβέρνηση και δίνουν συγχαρητήρια στον Αυγενάκη;».