ΠΑΟΚ: Η άμυνα τον πλήγωσε στα Play Off

Ίνγκασον

i

© Intime

ΠΑΟΚ: Η άμυνα τον πλήγωσε στα Play Off

Ο ΠΑΟΚ στα Play Off δέχθηκε περισσότερα γκολ από ό,τι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Super League ολοκληρώθηκαν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα στρέψει την προσοχή του στον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η πορεία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα δεν ήταν η ιδανική, αφού τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για ακόμη μία σεζόν οι «ασπρόμαυροι» εμφάνισαν σημάδια κατάρρευσης στα Play off. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δέχθηκε αρκετά γκολ σε όλο το πρωτάθλημα συνολικά, αλλά πολλά από αυτά ήταν και στην post season, όπου τα ντέρμπι ήταν περισσότερα.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 36 αναμετρήσεις πρωταθλήματος δέχθηκε 32 γκολ, εκ των οποίων τα 17 ήταν στα Play Off!

Άξιο αναφοράς είναι πως στην κανονική διάρκεια της σεζόν οι «ασπρόμαυροι» είδαν την εστία τους να παραβιάζεται λιγότερες φορές, καθώς δέχθηκαν 14 γκολ. Βέβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως στο μίνι πρωτάθλημα έλειψε από σημαντικούς αγώνες και ο ηγέτης της άμυνας των «ασπρόμαυρων», ο Ίνγκι Ίνγκασον.

Ο Δικέφαλος είχε την τέταρτη καλύτερη άμυνα, με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να είναι σαφώς πάνω από αυτόν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όσον αφορά την επιθετική συγκομιδή των «ασπρόμαυρων» εκεί ο ΠΑΟΚ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 57 ενεργητικό. Οι μόνες ομάδες που τον προσπέρασαν ήταν ο Ολυμπιακός (70) και η ΑΕΚ (69)