Η βολική συμβίωση Παναθηναϊκού - Πούχατς και οι σκέψεις του Πολωνού για το μέλλον
i

Τιμοτέους Πούχατς / Intime

Η βολική συμβίωση Παναθηναϊκού - Πούχατς και οι σκέψεις του Πολωνού για το μέλλον

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:50 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:52 - 16.02.2023

Ο Τιμοτέους Πούχατς φόρεσε τα πράσινα με συγκεκριμένο σκοπό και με ικανοποίηση βλέπει πως τον επιτυγχάνει. Αλλά τι γίνεται από εκεί και πέρα; Το Sportal.gr εξηγεί.

O Τιμοτέους Πούχατς αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο, με εξάμηνο δανεισμό από την Ουνιόν Βερολίνου. Ο Πολωνός αριστερός μπακ ήρθε στην Αθήνα με συγκεκριμένο σκοπό: να παίξει και να επιστρέψει το καλοκαίρι στη Bundesliga.

Ο Πούχατς δεν συζήτησε τη μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, αφού ονειρεύεται να καθιερωθεί στη Γερμανία. Αντίστοιχα, βέβαια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειαζόταν προσωρινά έναν παίκτη, για να αναπληρώσει το κενό του Κρίστι Γκάνεα.

Ο Ρουμάνος αμυντικός είχε επιπλοκές μετά τη νόσηση με Covid-19 και δύσκολα θα αγωνιστεί φέτος. Όμως, έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, ο Γιοβάνοβιτς τον πιστεύει και δεν έψαξε για μόνιμο αντικαταστάτη, αλλά για προσωρινό.

Για την ώρα, ο κοινός σκοπός αμφότερων των Πούχατς και Γιοβάνοβιτς εκπληρώνεται. Ο Πολωνός έχει αρκετό χρόνο και ο Σέρβος διαθέτει έναν αξιόπιστο αριστερό μπακ, μετά τον Χουάνκαρ.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι ο Πούχατς παίρνει αυτό που θέλει στην Αθήνα. Έχει 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 239 λεπτά και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο με 175 λεπτά, πριν τον αποκλεισμό του Παναθηναίκού. Συνολικά, 9 παιχνίδια με 415 συμμετοχές ήδη, όταν με την Ουνιόν είχε αγωνιστεί μόλις σε τρία ματς με 201 λεπτά!

Φυσικά, στην Ουνιόν παρακολουθούν την παρουσία του 23χρονου ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τον χρόνο και την απόδοση του Πούχατς και διατηρούν επικοινωνία με τον παίκτη, ο οποίος τους μεταφέρει τα καλύτερα για το περιβάλλον στον Παναθηναϊκό.

Αντικειμενικά, δύσκολα ο Πούχατς θα μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» μετά τον Ιούνιο. Η Ουνιόν διαπρέπει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και ο Πολωνός θέλει να διεκδικήσει τη θέση του. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει το δίδυμο των Χουάνκαρ και Γκάνεα. 

Ο Παναθηναϊκός και ο Πούχατς έχουν μία προσωρινή συμβίωση, που τους βολεύει αμφότερους και αποδεικνύεται αμοιβαία επωφελής. Τα καλύτερα ίσως να έπονται για τα Play Offs, αλλά η νέα σεζόν δύσκολα θα βρει τον 23χρονο άσο στην Αθήνα.