Η Φράιμπουργκ διέλυσε τη Μπάτσκα Τόπολα με «πεντάρα» - Προσπάθησε αλλά υπέκυψε στη ανωτερότητα της Μπέτις ο Άρης Λεμεσού

Η Φράιμπουργκ διέλυσε τη Μπάτσκα Τόπολα με «πεντάρα» - Προσπάθησε αλλά υπέκυψε στη ανωτερότητα της Μπέτις ο Άρης Λεμεσού

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:57 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 10.11.2023

Η Φράιμπουργκ επικράτησε άνετα της Μπάτσκα Τόπολα με 5-0 και έκανε σημαντικό βήμα για τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Την ίδια ώρα ο Άρης Λεμεσού υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπέτις, καθώς ηττήθηκε με 4-1 στην Ισπανία.

Ένα άνετο βράδυ είχε η Φράιμπουργκ, η οποία επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Μπάτσκα Τόπολα με 5-0, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.     

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λούκας Χόλερ έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο Βέικο Ίλιτσιτς μπλόκαρε και κράτησε το 0-0. 

Ωστόσο στο 24ο λεπτό η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League δεν έκανε λάθος και βρήκαν δίχτα. Ο Μαξιμίλιαν Έγκεσταιν βρήκε τον Μέρλιν Ρουλ μέσα στη περιοχή και εκείνος με σουτ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. 

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ είχε τον έλεγχο και τις πρωτοβουλίες στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Στο 39ο λεπτό ο Ρουλ επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ίλιτσιτς

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και σκόραραν τρία τέρματα. Στο 56ο λεπτό ο Έγκεσταιν συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γκρίφο, ο οποίος με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Στο 68ο λεπτό ο Νόα Βάισχαμπτ με εξαιρετική ατομική ενέργεια έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του, ενώ ο Τζούνιορ Ανταμού με καταπληκτικό σουτ έκανε το 4-0. Το τελικό 5-0 για τους γηπεδούχους διαμόρφωσε ο Ρίτσου Ντόαν στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. 

Με αυτή τη νίκη η Φράιμπουργκ παρέμεινε στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 9 βαθμούς, εκεί που ισοβαθμεί με τη Γουέστ Χαμ. Από την άλλη πλευρά η σέρβικη ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό. 

Προσπάθησε αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μπέτις ο Άρης Λεμεσού 

Την ίδια ώρα, ο Άρης Λεμεσού προσπάθησε αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ Μπέτις, η οποία επιβλήθηκε με 4-1 στην Ισπανία. 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο το ματς, καθώς βρήκαν δίχτυα. Στο 20ο λεπτό ο Τζέιντεν Μοντνόρ σκόραρε για την «ελαφρά ταξιαρχία», όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.  

Ωστόσο η Μπέτις στην επόμενη φάση πήρε το προβάδισμα με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας. Στο 34ο λεπτό ο Άμπνερ είδε την κίνηση του Ισπανού επιθετικού και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Αλέξει Σπιλέφκσι βρήκε δίχτυα με τον Λέο Μπένγκστον για δεύτερη φορά, ωστόσο και αυτή τη φορά ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Στο 64ο λεπτό η Μπέτις διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αιτόρ Ρουιμπάλ, ενώ οκτώ λεπτά μετά η ισπανική ομάδα κέρδισε πέναλτι. Ο Ναμπίλ Φεκίρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Βανά Άλβες ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το 2-0. Στο 79ο λεπτό ο Μαρκ Ρόκα έκανε το 3-0 για τη Μπέτις

Το γκολ που έψαχνε η κυπριακή ομάδα το βρήκε στο 84ο λεπτό με τον Αλεξάντρ Κακόριν. Ο Μπένγκστον βρήκε μέσα στη περιοχή τον Ρώσο επιθετικό και με κενή εστία μείωσε σε 3-1. Το τελικό 4-1 για τους Ανδαλουσιάνους διαμόρφωσε ο Αμπντεσαμάντ Εζαλζουλί. 

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μάνουελ Πελεγκρίνι είναι στη πρώτη θέση του τρίτου ομίλου με 9 βαθμούς, ενώ ο Άρης είναι στη τελευταία θέση με 3 βαθμούς.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 22:00: 

Φράιμπουργκ 5-0 Μπάτσκα Τόπολα

Γουέστ Χαμ 1-0 Ολυμπιακός

ΑΕΚ 0-2 Μαρσέιγ

Ρέιντζερς 2-1 Σπάρτα Πράγας

Ρεάλ Μπέτις 4-1 Άρης Λεμεσού

Ο Πακετά «έδειξε» το Conference League στον Ολυμπιακό, ήττα 1-0 από τη Γουέστ Χαμ
EUROPA LEAGUE

00:03 - 10.11.2023

Ο Πακετά «έδειξε» το Conference League στον Ολυμπιακό, ήττα 1-0 από τη Γουέστ Χαμ

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Λονδίνο, στάθηκε καλά απέναντι στα «σφυριά», δεν είχε ωστόσο τρόπο να απειλήσει και μοιραία δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Πακετά από το 72', που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης. Ρεαλιστικός στόχος πλέον για τους Πειραιώτες η 3η θέση και το Conference League.

Αταλάντα 1-0 Στουρμ Γκρουτς

Σπόρτινγκ 2-1 Ρακόφ