Η άλλη όψη του νομίσματος και η ωμή αλήθεια

Άνταμ Τσέριν

i

Intime

Η άλλη όψη του νομίσματος και η ωμή αλήθεια

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:30 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 10.11.2023

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε λίγα 24ώρα βίωσε τα ακριβώς αντίθετα συναισθήματα από μία αποβολή και έδειξε πως χρειάζεται να μεγαλώσει ξανά στην Ευρώπη, όπως κυνικά παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ο Μπαρτ Σένκεφελντ.

Το προηγούμενο Σάββατο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό με 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος» της Λαμίας, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της άδικης και ανύπαρκτης αποβολής του Γουίλιαν Αράο. Ήταν ο τρόπος που νίκησε, που έδωσε ξεχωριστή διάσταση στο αποτέλεσμα και το ξεχωρίζει από τις άλλες νίκες του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα.

Πριν καν περάσει μία εβδομάδα, οι παίκτες του Τριφυλλιού γνώρισαν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Την αδυναμία να νικήσουν τους αντιπάλους, παρότι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Μπελοσιάν. Η οποία στην προκειμένη ήταν ξεκάθαρη και δεν τίθεται σύγκριση με την εφεύρεση του Μανούχου. Ο στόπερ της Ρεν τράβηξε καθαρά τον Ιωαννίδη πριν αυτός σκοράρει και ορθώς αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη. Γιατί ο Αράο δεν είχε ακουμπήσει τον Ακούνια και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Αταμάν: «Έχουμε υπερβεί λίγο το μπάτζετ, αλλά θέλουμε παίκτη για 3 μήνες» - Το σχόλιο για τον Κέντρικ Ναν
EUROLEAGUE

22:09 - 09.11.2023

Αταμάν: «Έχουμε υπερβεί λίγο το μπάτζετ, αλλά θέλουμε παίκτη για 3 μήνες» - Το σχόλιο για τον Κέντρικ Ναν

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να βρει έναν παίκτη για το διάστημα που θα λείπουν οι Ερνανγκόμεθ και Παπαπέτρου, αλλά τόνισε και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Θα αγωνιστεί με την Άλμπα ο Βιλντόζα, αύριο η απόφαση για Ναν.

Ο Παναθηναϊκός είχε το μομέντουμ μετά την αποβολή του Μπελοσιάν, η Ρεν νίκησε δίκαια με 3-1. Άξιζε απόλυτα τους τρεις βαθμούς και δεν αμφισβητείται καθόλου. Οι ποδοσφαιριστές του Μπρούνο Ζενέσιο, παρότι τελούσαν υπό τρομερή πίεση μετά τις απώλειες στη Ligue 1, αντέδρασαν με εγωισμό και πάθος, αλλά ταυτόχρονα με ψυχραιμία και συγκέντρωση και αξιοποίησαν στο έπακρο τους τομείς που υπερτερούσαν.

Στο τερέν, οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί, πιο αθλητικοί. Με ιδέες, εμπνεύσεις, πρωτοβουλίες και με διαρκή κίνηση. Οι «πράσινοι» έπαιζαν αργά, ράθυμα, προβλέψιμα. Έδιναν την εντύπωση ότι δεν θα μπορούσαν να πλησιάζουν την εστία του Γκαλόν, ακόμα και αν έπαιζαν… όλο το βράδυ. Ο αναπληρωτής του Μανταντά πρέπει να πέρασε το πιο ήσυχο βράδυ που έχει περάσει ένας τερματοφύλακας ομάδας που έχει μείνει με δέκα.

Εξυπακούεται ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την ευθύνη του. Επέλεξε βασικό τον Ρούμπεν Πέρεθ, παρότι είναι εμφανές πως πια δεν ανταποκρίνεται με ταχύτατους αντιπάλους. Τα χρόνια έχουν επηρεάσει τον υπαρχηγό του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος επέμεινε στον Τόνι Βιλένα, αν και ο Ολλανδός δεν έχει συνέρθει μετά τον τραυματισμό του. Βγήκε ο Τσέριν που είχε ένταση και συνέχισε ο Βιλένα που αποδείχτηκε μοιραίος… Από τη δική του λάθος πάσα προκύπτει η αντεπίθεση για το 2-1, αυτός υπέπεσε στο πέναλτι για το 3-1. Γενικά, το συνολικό σχέδιο του Ιβάν δεν λειτούργησε στη Βρετάνη.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ομολόγησε την ωμή και ανόθευτη αλήθεια μετά τη λήξη… Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη και δεν αρκεί η απόδοση και η προσπάθεια από τη Super League. Για να ξαναδούμε τον Panathinaikos στο πραγματικό μέγεθος του, θέλει δουλειά και χρόνο. Προφανώς, το στάτους δεν μεταβάλλεται από τη μία μέρα στην άλλη.

Το πάθημα είναι σκληρό για τον οργανισμό του Τριφυλλιού και θα έχει αξία εφόσον μετατραπεί σε μάθημα. Η Ρεν υπερέχει, όμως με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει διπλό και για διεκδικήσει την πρωτιά. Πλέον, μετά την επικράτηση της Βιγιαρεάλ επί της Μακάμπι Χάιφα στην Κύπρο, η δεύτερη θέση είναι το μάξιμουμ. Βέβαια, μέχρι το ταξίδι στο «Κεράμικα» την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, προηγούνται τα ματς με την Κηφισιά στην Καισαριανή και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Κάθε τι, στην ώρα του…