Η Γιουβέντους επικράτησε της Αταλάντα και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (vid)

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν το γκολ

i

© print screen

Η Γιουβέντους επικράτησε της Αταλάντα και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (vid)

Κώστας Τσιακλής 15:27 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 07.05.2023

Η Γιουβέντους επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Αταλάντα και έκανε σημαντικό βήμα για έξοδο στο επόμενο Champions League. Σε μειονεκτική θέση η ομάδα του Μπέργκαμο.

Η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αταλάντα (2-0) και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το επόμενο Champions League. Οι «μπιανκονέρι» προσπέρασαν τη Λάτσιο και ανέβηκαν στην 2η θέση της Serie A ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 6η θέση και στο -5 από την πρώτη τετράδα.

Η Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε τις πρώτες δύο τελικές προσπάθειες στην αναμέτρηση. Αρχικά ο Τεούν Κουπμάινερς έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής στο 6’ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βόιτσιεχ Τσέσνι. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μάριο Πάσαλιτς στο 13’.

Η Γιουβέντους «απείλησε» για πρώτη φορά στο 21’ με το φαλτσαριστό σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν ξανά τα ηνία του αγώνα και είχαν δοκάρι στο 25’ με την κεφαλιά του Τζόρτζιο Σκαλβίνι. Τέσσερα λεπτά αργότερα «απείλησαν» ξανά με την κεφαλιά του Νταβίντε Ζαπακόστα που έφυγε ψηλά άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ζιάν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν άστοχοι και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45+1’ έπειτα από μια ωραία συνεργασία ο Κουπμάινερς τροφοδότησε τον Πάσαλιτς μέσα στην περιοχή όμως αυτός δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς το τέρμα. Η Γιουβέντους κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56’ ο Αντριέν Ραμπιό μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή της Αταλάντα, γύρισε τη μπάλα και ο Σαμουέλ Άιλινγκ Τζούνιορ αφού ευνοήθηκε από τις κόντρες έκανε το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 67’ όμως δεν έπιασε καλά το σουτ που επιχείρησε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μάρκο Σπορτιέλο. Στο 73’ ο επιθετικός της Αταλάντα, Λουίς Μουριέλ, έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια και σούταρε όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Τσέσνι. Στο 75' ο Πολωνός τερματοφύλακας σταμάτησε το σουτ του Κουπμάινερς, που προήλθε από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ.

Στο 88' η Γιουβέντους είχε ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη όμως ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σπορτιέλο. Ένα λεπτό αργότερα η Αταλάντα στάθηκε ξανά άτυχη αφού το σουτ που έκανε ο Ζαπακόστα σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι. Τελικά η Γιουβέντους κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «μπιανκονέρι» έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Βλάχοβιτς με ωραίο σουτ έκανε το 0-2.

Με τη νίκη της η Γιουβέντους ανέβηκε στους 66 βαθμούς και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πλέον η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρίσκεται στο +5 από τη 5η Μίλαν και τη θέση που οδηγεί στο Europa League. Από την άλλη η Αταλάντα παρέμεινε στην 6η θέση με 58 βαθμούς και είδε τη διαφορά της να αυξάνεται στους πέντε βαθμούς από την 4η Ίντερ.