«Σκότωσε» την Λάτσιο η Μίλαν και τώρα βλέπει... Ίντερ (vid)

Τέο Ερνάντες

i

© Screenshot

«Σκότωσε» την Λάτσιο η Μίλαν και τώρα βλέπει... Ίντερ (vid)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 17:53 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Μίλαν παρά τα τελευταία στραβοπατήματα που είχε στο πρωτάθλημα, πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» απέναντι στην Λάτσιο και τώρα ετοιμάζεται να δώσει το πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινής χρονιάς.

Η Μίλαν μετά τα αρκετά στραβοπατήματα που είχε στο πρωτάθλημα, επέστρεψε επιτέλους στις νίκες σε ένα πολύ σημαντικό ματς απέναντι στη Λάτσιο και μπήκε πάλι στην πρώτη τετράδα. Με γκολ των Μπενασέρ και Ερνάντες, οι «ροσονέρι» σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση και δηλώνουν παρών, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης που θα δώσουν την Τετάρτη απέναντι στην Ίντερ για τα ημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι που προέρχεται από τέσσερις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στο κυνήγι της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη σεζόν. Οι «ροσονέρι» δεν έδειξαν να δυσκολεύονται και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισαν» εύκολα την δεύτερη της βαθμολογίας, Λάτσιο.

Ο Μπενασέρ είναι αυτός που άνοιξε το σκορ για την Μίλαν στο 17'. Ύστερα από ριψοκίνδυνο παιχνίδι της άμυνας της Λάτσιο, ο Αλγερινός χαφ έκλεψε την μπάλα και μετά από πάσα του Ολιβιέρ Ζιρού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προβεντέλ.

Ο Τέο Ερνάντες είναι αυτός που πήρε την σκυτάλη. Ο Γάλλος αμυντικός με ένα εξαιρετικό σπριντ από την μία περιοχή στην άλλη, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του γκολκίπερ της Λάτσιο, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης.

Η Μίλαν στάθηκε άτυχη χάνοντας τον Λεάο. Ο Πορτογάλος πέρασε αναγκαστική αλλαγή στο 11' κι είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Τετάρτης απέναντι στην Ίντερ. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική απώλεια για τον Πιόλι καθώς ο Λεάο είναι καθοριστικός παίκτης στο παιχνίδι των «ροσονέρι»

Πιόλι: «Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία θα είναι δύσκολο να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα»
SERIE A

12:20 - 04.05.2023

Πιόλι: «Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία θα είναι δύσκολο να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα»

Ο προπονητής των «ροσονέρι», Στέφανο Πιόλι, μίλησε για το νέο στραβοπάτημα που έκανε η ομάδα του απέναντι στην Κρεμονέζε, τονίζοντας πως υπάρχει έλλειψη αποφασιστικότητας και πως η ομάδα του πετάει πολύ εύκολα βαθμούς.

Η νίκη αυτή έβαλε τη Μίλαν σε τροχιά Champions League, μιας και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση με 61 βαθμούς κι η Λάτσιο παρέμεινε δεύτερη με 64. Η Μίλαν τώρα έχει να δώσει το πιο σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας πενταετίας για το σύλλογο, αφού υποδέχεται την μισητή αντίπαλό, Ίντερ, για τα ημιτελικά του Champions League.

Αφού απέκλεισε την πλέον και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι καλείται να κάμψει την αντίσταση των «νερατζούρι» αν θέλει να βρεθεί ξανά στο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.