Ο γιος αρχιμαφιόζου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Νάπολη - Η αστυνομία «βλέπει» αντίπαλη φατριά
i

© Sportal

Ο γιος αρχιμαφιόζου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Νάπολη - Η αστυνομία «βλέπει» αντίπαλη φατριά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:59 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:27 - 05.05.2023

Η φιέστα στη Νάπολη με φόντο την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος περιλάμβανε και ένα τραγικό γεγονός, αφού ένας νεαρός οπαδός - γιος γνωστού αρχιμαφιόζου - σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Η Νάπολι εξασφάλισε και μαθηματικά το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της πόλης που εδρεύει η ομώνυμη ομάδα να γεμίσουν από φίλους που ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Ένας από αυτούς όμως δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του...

Ο Βιντσέντζο Κοστάντζο, γιος αφεντικού της μαφίας πυροβολήθηκε σε έναν από τους δρόμους της Νάπολης, προκαλώντας αναστάτωση στην Ιταλία. Ο 26χρονος ήταν γόνος του Μαουρίτσιο Κοστάντζο, με τους ερευνητές να περιγράφουν τον πατέρα ως ηγετικό μέλος του ναπολιτάνικού παρακράτους στο Ποντιτσέλι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη μεταξύ των συμμοριών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Βιτσέντζο πέθανε στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα τραυμάτων από πυροβολισμούς, ενώ παράλληλα μαζί του βρίσκονταν τρία ακόμα άτομα που τραυματίστηκαν. Ο νεαρός φίλαθλος, πάντως, φαίνεται πως βάδιζε στα «χνάρια» του πατέρα του, αφού ήταν γνωστός στην αστυνομία έχοντας και εκείνος με τη σειρά του ένα αρκετά «λερωμένο» ποινικό μητρώο.

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι το αν ο θάνατος του προήλθε από «αντίπαλες σφαίρες» ή αν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών. Στην Ιταλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, οι εορτασμοί ενός μεγάλου γεγονότος - όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Νάπολι - συνοδεύονται με πυροβολισμούς στον αέρα.