Η γοητεία της διαφορετικότητας: Το 10/6 του Παναθηναϊκού και το 11/7 του Ολυμπιακού
i

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός/ © Intime

Η γοητεία της διαφορετικότητας: Το 10/6 του Παναθηναϊκού και το 11/7 του Ολυμπιακού

Ελένη Ανδρικοπούλου 18:14 - 24.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 24.12.2022

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Μπερνάρ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πράσινων» και ο Φορτούνης τα πρώτα του γκολ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», ρίξαμε μια ματιά στα στατιστικά των δύο ομάδων.

Το Μουντιάλ πέρασε στην ιστορία και οι ελληνικές ομάδες επέστρεψαν στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Μετά από περίπου ένα μήνα είχαμε δράση στο Κύπελλο Ελλάδας αρχικά και στη SuperLeague στη συνέχεια. Καλό το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά (μάλλον) ο Έλληνας φίλαθλος ανυπομονούσε να δει ξανά στο χορτάρι την αγαπημένη του ομάδα.

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων είναι γεγονός. Το διήμερο (21-22/12) διεξήχθησαν οι αγώνες στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της SuperLeague. Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του «γκέλα» στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό (1-1). Είχε προηγηθεί χρονικά η «γκέλα» του Ολυμπιακού στους «Ζωσιμάδες» (2-2). 

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Λαμία στην έδρα της, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο με 2-0 και ο Άρης ακολούθησε τους «αιώνιους» και έμεινε στο 1-1 στη Λειβαδιά. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μόνος πρώτος και αήττητος με την έναρξη του δεύτερου γύρου με 38 βαθμούς. Η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά στους 6 (32), ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην τρίτη θέση (28), ο Ολυμπιακός έπεσε στην τέταρτη (26) και ο Άρης είναι έκτος με 22 βαθμός πίσω από το Βόλο που έχει 25.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Μπερνάρ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «πράσινων» και ο Φορτούνης τα πρώτα του γκολ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», ρίξαμε μια ματιά στα στατιστικά των δύο ομάδων.  

Μία άτυπη κόντρα «αιωνίων»

Ο Μπερνάρ βρήκε δίχτυα κόντρα στον Ιωνικό και έγινε ο 10ος διαφορετικός σκόρερ για τον Παναθηναϊκό και ο Φορτούνης για τον Ολυμπιακό. Επίσης, ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε μία ακόμα εθνικότητα στους σκόρερς του «τριφυλλιού». Δεν συνέβη το ίδιο με τον Έλληνα μέσο.

Ας τα πιάσουμε από την  αρχή. Το πρώτο γκολ για τους «πράσινους» τη φετινή σεζόν ήρθε στην πρεμιέρα κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας από τα πόδια του Αϊτόρ. Ο Ισπανός, που είναι από τους άτυχους της χρονιάς, πέτυχε άλλα 7 μέχρι τον τραυματισμό του. Παλάσιος και Σπόραρ ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού» στο «διπλό» του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Αργεντινός εξτρέμ και ο Σλοβένος επιθετικός χάρισαν την νίκη (0-2) στην ομάδα τους. Την τρίτη αγωνιστική ήταν η σειρά του Βέρμπιτς να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Σλοβένος εξτρέμ με το παρθενικό γκολ με τα πράσινα έδωσε και τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό (1-0).

Αϊτόρ και Σπόραρ σκόραραν ξανά στη νίκη των «πράσινων» επί της ΑΕΚ με 2-1 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής. Χατ - τρικ του Αϊτόρ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τρεις ακόμα βαθμοί για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (3-0). Δύο γκολ του Ισπανού εξτρέμ στην Τούμπα και νίκη του Παναθηναϊκού με 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Αϊτόρ βρίσκει ξανά δίχτυα και χαρίζει την νίκη στην ομάδα του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας (1-0). Οι Παλάσιος και Φακούντο Σάντσες είναι οι πρωταγωνιστές της επικράτησης του Παναθηναϊκού (0-2) κόντρα στη Λαμία.

Το γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις του ματς θα δώσει μία ακόμα νικη στους «πράσινους», αυτή τη φορά κόντρα στον Άρη (1-0). Παλάσιος (2), Χουάνκαρ, Τσέριν και Σπόραρ είναι οι σκόρερ του «τριφυλλιού» στην ευρεία νίκη του κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (1-5). Ο Σπόραρ στις καθυστερήσεις ξανά θα δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του στο ματς με τον Ολυμπιακό (1-1). 

Ο Φώτης Ιωαννίδης θα αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή στο Αγρίνιο και με το γκολ του ο Παναθηναϊκός θα πάρει το «διπλό» κόντρα στον Παναιτωλικό (0-1). Ο Έλληνας επιθετικός θα «χτυπήσει» και την επόμενη αγωνιστική, την 13η και θα ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι» στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον θα διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Απολογισμός; 25 γκολ ο Παναθηναϊκός, 10 διαφορετικοί σκόρερ (Αϊτόρ, Σπόραρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Χουάνκαρ, Σάντσες, Μάγκνουσον και Τσέριν) και 6 διαφορετικές εθνικότητες (Ελλάδα, Ισπανία, Αργεντινή, Σλοβενία, Ισλανδία, Βραζιλία). 

Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με τα γκολ των Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς πήραν την νίκη στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0). Στο 0-0 έμειναν στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Με τους Μπουχαλάκη, Μπιέλ και Ελ Αραμπί να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα οι Πειραιώτες πρόσθεσαν τρεις ακόμη βαθμούς μετά την επικράτηση με 3-1 κόντρα στον Ιωνικό εντός έδρας. Ο Μαροκινός επιθετικός θα δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του στο ματς με τον Βόλο στο Φάληρο (1-1).

https://www.youtube.com/watch?v=UoetSRE3IB4

Ο Μασούρας θα βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά ο Ολυμπιακός θα γνωρίσει την ήττα από τον Άρη (2-1). Δύο γκολ του Μπακαμπού θα δώσουν την νίκη στους «ερυθρόλευκους» στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Με τα γκολ των Γκάρι Ροντρίγκες και Μπακαμπού οι Πειραιώτες θα κάνουν την ανατροπή κόντρα στον ΟΦΗ και θα γυρίσουν στην Αθήνα με το «διπλό» από το Ηράκλειο (1-2). 

Ο Χάμες Ροντρίγκες θα πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά η ομάδα του θα γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-2). Μπιέλ και Βαλμπουενά θα χαρίσουν το «διπλό» στους Πειραιώτες μετά την επικράτηση με 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Με τα γκολ των Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού ο Ολυμπιακός θα προσθέσει τις ακόμη βαθμούς στη συγκομιδή του μετά την εντός έδρας νίκη κόντρα στη Λαμία (2-0). Ο Μπιέλ θα «παγώσει» τη Λεωφόρο με το γκολ του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά ο Σπόραρ θα πάρει το βαθμό της ισοπαλίας για τους «πράσινους». Το γκολ του Ανδρούτσου θα κρίνει την αναμέτρηση Λεβαδειακός- Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκοι» θα πανηγυρίσουν ένα ακόμα «διπλό» (0-1). Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ θα λήξει χωρίς γκολ 0-0).

Απολογισμός για τους «ερυθρόλευκους»; 20 γκολ, 11 διαφορετικοί σκόρερ (Χάμες Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Μασούρας, Μπιέλ, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Γκάρι Ροντρίγκες και Ραντζέλοβιτς) και 7 διαφορετικές εθνικότητες (Ελλάδα, Ισπανία, Κολομβία, Γαλλία, Σερβία, Μαρόκο και Πράσινο Ακρωτήριο).