Παναθηναϊκός: O Κάουλι δίνει… μετάθεση στον Μπερνάρ
i

Κάουλι Ολιβέιρα / via Twitter

Παναθηναϊκός: O Κάουλι δίνει… μετάθεση στον Μπερνάρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:45 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 20.12.2022

Ο Μπερνάρ είναι το «δεκάρι» του Παναθηναϊκού και η ενδεχόμενη απόκτηση του Κάουλι, θα επιφέρει ένα δίλημμα διαχείρισης στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Κάουλι Ολιβέιρα είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αρέσει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εργάζονται για τον φέρουν στην Αθήνα. Αναμφίβολα, ο επιτελικός χαφ της Λουντογκόρετς έχει τις προδιαγραφές για να κάνει τη διαφορά και να παίξει κατ’ ευθείαν στην ενδεκάδα.

Ένας παίκτης με το προφίλ του Κάουλι δεν θα έρθει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να μείνει στον πάγκο. Ούτε θα πειστεί να φορέσει τα πράσινα, εάν δεν νιώθει σημαντικός στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς. Ενώ και ο Παναθηναϊκός δεν θα δαπανήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ για μία απλή εφεδρεία.

Θεωρητικά, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έψαχναν στην αγορά έναν μέσο που θα μπορούσε να αναπληρώσει τον Μπερνάρ. Άρα, θα ερχόταν συνειδητοποιημένος για τον «Β’ ρόλο», όπως συνέβη τον Σεπτέμβριο με τον (άτυχο) Αλεξίς Τρουιγιέ. Ωστόσο, είναι προφανές ότι με τον Κάουλι Ολιβέιρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με βιογραφικό και εμπειρίες.

Εξυπακούεται πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπόσχεται θέση στην ενδεκάδα σε κανέναν. Δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά του για τον Κάουλι. Αλλά, ο Σέρβος θέλει να έχει ένα πρωτοκλασάτο μεσοεπιθετικό, για να πλαισιώσει τους υπάρχοντες και να έχει περισσότερες λύσεις πριν και στη διάρκεια των παιχνιδιών.

Ο Κάουλι αποδίδει κυρίως στο «10», αν και έχει αγωνιστεί και στις άλλες θέσεις. Στον ίδιο ρόλο ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποιεί τον Μπερνάρ. Συνεπώς, προκύπτει το ερώτημα της διαχείρισης στο ενδεχόμενο συνύπαρξης των δύο Βραζιλιάνων. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ήδη την απάντηση…

Ο Μπερνάρ ξεχώρισε στην καριέρα του ως αριστερός εξτρέμ και με αυτά τα χαρακτηριστικά κέρδισε ακριβές μεταγραφές στη Σαχτάρ και στην Έβερτον και πήρε ευκαιρίες στην Εθνική Βραζιλίας. Οπότε, ξέρει τη θέση και μπορεί να την καλύψει στον Παναθηναϊκό, σε πιο χαμηλό τέμπο και με μικρότερο βαθμό δυσκολίας.

Επομένως, ο Κάουλι και ο Μπερνάρ μπορούν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα. Ο ένας στο «10» και ο άλλος στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Έχουν την ποιότητα για να συνδυαστούν και να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα…