Τα βρίσκουν Παναθηναϊκός - Κουρμπέλης, μοναδική εκκρεμότητα το εξωτερικό
i

Δημήτρης Κουρμπέλης / Intime

Τα βρίσκουν Παναθηναϊκός - Κουρμπέλης, μοναδική εκκρεμότητα το εξωτερικό

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:24 - 18.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 19.12.2022

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORTAL, η μεγάλη εκκρεμότητα για την ανανέωση του συμβολαίου του Κουρμπέλη με τον Παναθηναϊκό, δεν αφορά τη μεταξύ τους διαπραγμάτευση.

Ρούμπεν Πέρεθ, job’s done! Μπαρτ Σένκεφελντ, case closed! Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έκλεισαν τις δύο ανανεώσεις με αστραπιαίες ενέργειες και ικανοποίησαν την εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε ζητήσει να μην αλλάξει ο «άξονας» της ενδεκάδας του.

Από την τετράδα των παικτών του βασικού «κορμού», έχουν απομείνει άλλες δύο εκκρεμότητες: ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα και ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Καταλανός εξτρέμ δεν έχει επιστρέψει από τη Βαρκελώνη, όπου συνεχίζει την αποθεραπεία του και οι εξελίξεις προσδιορίζονται για τον Ιανουάριο.

Αντίθετα, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη τα στελέχη της ΠΑΕ έχουν συχνή επικοινωνία. Καταρχάς, ο διεθνής αμυντικός χαφ εδώ και λίγο καιρό εκπροσωπείται από το μανατζερικό γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη. 

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο Κουρμπέλης έχει σταθερό εκπρόσωπο, αφού μέχρι πρότινος συνεργαζόταν μόνο με δικηγόρο για τα νομικά ζητήματα του συμβολαίου του. Η απόφαση του αρχηγού του Τριφυλλιού να προσλάβει ατζέντη, σχετίζεται με τη λήξη του συμβολαίου του.

Στην ηλικία των 28 ετών, καθιερωμένος στην ενδεκάδα του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας και ελεύθερος τον Ιούνιο, ο Κουρμπέλης θέλει να διερευνήσει την προοπτική του εξωτερικού. Και ο Τουντούρης είναι ένας μάνατζερ με ευρείες διασυνδέσεις στην Ευρώπη και το έχει αποδείξει πολλάκις.

Από την άλλη, ο Κουρμπέλης ως χαρακτήρας δεν αρέσκεται στις μεγάλες μεταβολές στη ζωή του. Η αναγέννηση του συλλόγου και η προοπτική να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας και να παίξει στην Ευρώπη με την πράσινη φανέλα, δελεάζουν τον Κουρμπέλη, ο οποίος άντεξε στα δύσκολα και στα οικονομικά προβλήματα της προηγούμενης πενταετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORTAL, στις επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Κουρμπέλης έχει σύγκλιση απόψεων με τα στελέχη της ΠΑΕ. Εάν δεν είχε στο μυαλό του το εξωτερικό, ο Κουρμπέλης ίσως να είχε ήδη ανανεώσει.

Πρακτικά, η διαπραγμάτευση μεταξύ διοίκησης και αρχηγού έχει ελάχιστα σημεία που χρήζουν αποσαφήνισης. Το ζητούμενο είναι η απόφαση του ποδοσφαιριστή για το μέλλον του. Εάν θέλει να μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μία άλλη χώρα. Με το «ναι» στον Παναθηναϊκό να μοιάζει το επικρατέστερο ενδεχόμενο…