Η Ίντερ Μαϊάμι γίνεται... Μπάρτσα: Μετά από Μέσι - Μπούσκετς, κλείνει Άλμπα και Σουάρες

Η Ίντερ Μαϊάμι γίνεται... Μπάρτσα: Μετά από Μέσι - Μπούσκετς, κλείνει Άλμπα και Σουάρες

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:36 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 18.07.2023

Η Ίντερ Μαϊάμι είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζόρντι Άλμπα, ενώ επίσης η αμερικάνικη ομάδα θέλει να κάνει δικό της και τον Λουίς Σουάρες.

Η Ίντερ Μαϊάμι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζόρντι Άλμπα. Ο 34χρονος αριστερός μπακ είναι ελεύθερος από τότε που έφυγε από την Μπάρτσελόνα

Ο Άλμπα θα ενωθεί με τους πρώην συμπαίκτες του στη Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς στην Ίντερ Μαϊάμι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (18/7) ο ιδιοκτήτης της ομάδας του MLS. «Ο Ζόρντι Άλμπα θα υπογράψει σήμερα», είπε ο Χόρχε Μας μετά την προπόνηση της ομάδας. 

Ο 34χρονος πρώην Ισπανός διεθνής (93 συμμετοχές) ήταν χωρίς ομάδα από τη λήξη του συμβολαίου του με την «Μπάρτσα» στο τέλος της περασμένης σεζόν. Η Ίντερ Μαϊάμι δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί: Ο Μας είπε ότι άλλοι παίκτες θα ενταχθούν στον σύλλογο αυτή τη στιγμή τον τελευταίο στο πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής. Ο Άλμπα στέφθηκε έξι φορές πρωταθλητής στο ισπανικό πρωτάθλημα με τους «μπλαουγκράνα». Επίσης συμμετείχε και στην κατάκτηση του Champions League το 2015. Με την εθνική ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε το Euro το 2012.

Η πρόταση από τη Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mundo Deportivo, ο Ζόρντι Άλμπα είχε λάβει και άλλες προτάσεις, μεταξύ των οποίων και από τη Σαουδική Αραβία. Ο Μέσι και ο Μπουσκέτς συμμετείχαν στην πρώτη τους προπόνηση στο Μαϊάμι την Τρίτη (18/7) και θα μπορούσαν να κάνουν το ντεμπούτο τους για τον σύλλογο την Παρασκευή (21/7) εναντίον της Κρουζ Αζούλ με έδρα το Μεξικό στο Λιγκ Καπ, μια διοργάνωση μεταξύ συλλόγων στα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής και του Μεξικού.

Πολύ κοντά και στην απόκτηση του Σουάρες 

Ο Λουίς Σουάρες πλησιάζει την Ίντερ Μαϊάμι. Ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι ο επόμενος στόχος για την ομάδα της Φλόριντα, που στοχεύει να επανενώσει τον επιθετικό της Γκρέμιο με τους Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα.

Η αμερικανική ομάδα έχει εντείνει τις διαπραγματεύσεις με την Γκρέμιο τις τελευταίες ημέρες για την μεταγραφή του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 και έχει γίνει βασικό κομμάτι για την ομάδα, οπότε η άφιξή του θα είναι δύσκολη υπόθεση για την Ίντερ Μαϊάμι. 

Όπως αναφέρει η Diario AS, ο σύλλογος του Πόρτο Αλέγκρε δεν σκέφτεται την αποχώρησή του πριν από το τέλος του Copa do Brasil, έναν από τους βασικούς βραχυπρόθεσμους στόχους της ομάδας. 

Ωστόσο, η Ίντερ Μαϊάμι είναι πεπεισμένη ότι θα μπορέσει να υπογράψει τον Ουρουγουανό τις επόμενες ημέρες. Ο δημοσιογράφος Γκαστόν Εντούλ επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και αρκετό καιρό, αν και πρόσφατα σημείωσαν πρόοδο και θα μπορούσε να ανακοινώσει την ένταξή του σύντομα.